Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έσωσε πριγκίπισσα, του έδωσαν μετάλλιο και… το πούλησε!

Offsite Team -
05.03.2020 - 00:00

Έσωσε πριγκίπισσα, του έδωσαν μετάλλιο και… το πούλησε!

Thumbnail
Ο σωτήρας της πριγκίπισσας Άννας πώλησε το μετάλλιό του για 50.000 λίρες

Έναντι 50.000 λιρών πωλήθηκε το μετάλλιο που απονεμήθηκε σε έναν απόμαχο πυγμάχο, ο οποίος είχε σώσει την πριγκίπισσα Άννα, την κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, από απόπειρα απαγωγής της στη δεκαετία του  1970, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Dix Noonan Webb.

«Στον έβδομο ουρανό» βρίσκεται ο κάτοχος του μεταλλίου, ο Ρόνι Ράσελ, καθώς το ποσό των 50.000 λιρών (58.000 ευρώ) ξεπέρασε τις προσδοκίες του, μιας και η αρχική εκτίμηση ήταν 20.000 λίρες, τονίζει στο Twitter ο οίκος δημοπρασιών.

 

Στις 20 Μαρτίου 1974, ο 28χρονος τότε Ρόνι Ράσελ βρέθηκε μάρτυρας σε μία απόπειρα απαγωγής ενώ επέστρεφε σπίτι του.  Το αυτοκίνητο της πριγκίπισσας Άννας δέχθηκε επίθεση από έναν οπλοφόρο και ο Ράσελ, που αρχικά νόμισε πως επρόκειτο για ένα απλό τροχαίο, όταν αντιλήφθηκε τι εξελισσόταν χρησιμοποίησε τις γροθιές του και εξουδετέρωσε τον επίδοξο απαγωγέα.

Σε αναγνώριση της θαρραλέας του πράξης έλαβε ένα μετάλλιο ανδρείας από τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία του δήλωσε: «το μετάλλιο προέρχεται από τη βασίλισσα, όμως ως μητέρα θέλω να σας ευχαριστήσω για την Άννα».

Πολλές δεκαετίες αργότερα και με κλονισμένη την υγεία του, ο Ράσελ αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί το μετάλλιο ώστε να έχει να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας του.

«Ποτέ μου δεν πίστευα πως θα το αγόραζαν για τόσα χρήματα. Έχω μείνει έκθαμβος από την τιμή αυτή και τούτο μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω πράγματα που ουδέποτε είχα σκεφθεί ότι μπορεί να κάνω», τόνισε ο απόμαχος πυγμάχος.

 

Το μετάλλιο δημοπρατήθηκε μαζί με άλλα αντικείμενα που κατείχε, όπως μία επιστολή από τη Ντάουνινγκ Στριτ 10 (την πρωθυπουργική κατοικία),  που πληροφορεί τον Ράσελ για την τίμησή του, ένα τηλεγράφημα από την πριγκίπισσα και μία επιστολή του επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Home