Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Eurogroup Μαρτίου - Καθοριστικό για την ελληνική δόση

Offsite Team -
17.01.2019

Eurogroup Μαρτίου - Καθοριστικό για την ελληνική δόση

Thumbnail
Σε σχέση με την Ιταλία οι Υπουργοί θα τηρήσουν στάση αναμονής, ανέφερε ο κοινοτικός αξιωματούχος.

Στο Eurogroup του Μαρτίου θα τεθεί η επόμενη έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την ατζέντα και το περιεχόμενο των συζητήσεων του Eurogroup. O κοινοτικός αξιωματούχος ενημέρωσε τον Τύπο επίσημα ότι οι ελεγκτές της Κομισιόν και των υπολοίπων θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ελεγκτές αναμένεται να ενημερώσουν την συνεδρίαση του Euro Working Group για το θέμα στα τέλη του μήνα “και από εκεί και πέρα θα ξέρουμε περισσότερα”, όπως είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το αν και κατά πόσο η καθοριστική συνεδρίαση για τη δόση των 600 εκ. ευρώ θα είναι αυτή του Φεβρουαρίου, του Μαρτίου, ή του Απριλίου απάντησε: “Του Μαρτίου”.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος, κατά τη σχετικά σύντομη πρώτη ενημέρωση της χρονιάς, τόνισε ότι το πρώτο Eurogroup της χρονιά θα είναι εξίσου σύντομο και μη- φορτωμένο.

Τόνισε ότι σε σχέση με την Ιταλία οι Υπουργοί θα τηρήσουν στάση αναμονής και πως ιδιαίτερη σημασία θα έχει η συνεδρίαση “σε περιεκτική σύνθεση” που θα ξεκινήσει στις 16:00 τοπική ώρα. Ξεκαθάρισε δε ότι το βασικό αντικείμενο εκεί θα είναι η αναζωογόνηση της διαπραγμάτευσης για την εγγύηση καταθέσεων (EDIS), που “ως σήμερα βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη της ζωής”, αλλά και η συνέχεια των συζητήσεων για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Δεκεμβρίου, ειδικότερα ως προς τον λεγόμενο προϋπολογισμό της ευρωζώνης.

Home