Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εξωφρενικές απαιτήσεις Άγκυρας από Σουηδία και Φινλανδία

Offsite Team -
27.06.2022

Εξωφρενικές απαιτήσεις Άγκυρας από Σουηδία και Φινλανδία

«Αν χρειάζεται να αλλάξουν και Σύνταγμα!»

Εξωφρενικές απαιτήσεις εξέφρασε υπό μορφήν τελεσιγράφου η Άγκυρα σε Σουηδία και Φινλανδία όπως αναφέρει ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην ΚωνσταντινούποληΜανώλης Κωστίδης.

Στις τελεσιγραφικού τύπου απαιτήσεις προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. 

«Τούς λέμε κόψτε τις σχέσεις με την τρομοκρατία. Και μας προκαλούν… Σαν να μας κουνάνε το δάχτυλο ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες πήγαν και άπλωσαν την αφίσα του τρομοκράτη.. Μα τι λογική είναι αυτή; Σαν να μας λένε ´κάνουμε ο τι θέλουμε’. Τότε κι εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε» διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουμε και να πούμε ‘ναι’ στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αν δεν σταματήσουν να υποστηρίζουν και να έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Θέλουμε ξεκάθαρα βήματα, νόμους, κι αν χρειαστεί Σύνταγμα… Θέλουμε πράξεις. Επίσης, στις συνομιλίες έχουμε και πει και τη θέση μας για άρση του άτυπου εμπάργκο (όπλα)» ανέφερε προκλητικά ο Χουλουσί Ακάρ. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμφωνία με τη Φινλανδία και την Τουρκία προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, άφησε πάντως νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, παρά το «ανατολιτικό παζάρι», στο οποίο επιδίδεται η Άγκυρα ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.  

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, όλα θα εξαρτηθούν από την αυριανή τετραμερή συνάντηση Φινλανδίας- Σουηδίας- Τουρκίας- ΝΑΤΟ, στην οποία θα συμμετάσχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε περίπτωση που η Τουρκία θέσει βέτο στην ένταξή τους, τα πράγματα δε θα είναι αισιόδοξα για τη στάση που θα κρατήσουν όλες οι νατοϊκές χώρες απέναντι στην Τουρκία και αυτός είναι ένας λόγος που η Άγκυρα μπορεί να μη θέσει το ζήτημα στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. 

SKAI

Home