Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Το ΦΑ της Αν. Μεσογείου θα μεταφερθεί στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας»

Offsite Team -
30.05.2022

«Το ΦΑ της Αν. Μεσογείου θα μεταφερθεί στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας»

Τι δήλωσε ο Αρικλί

Άνοιξε ο δρόμος για μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και ψευδοκράτους, δήλωσε ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Αρικλί δήλωσε πως «σύντομα θα προκύψουν μεγάλες ευκαιρίες για την τδβκ. Το αέριο θα φέρει ανέμους ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το αέριο θα διασφαλίσει οικονομικά οφέλη και στην τδβκ».

Μιλώντας σε συνδιάσκεψη που διοργάνωσαν οι καταγόμενοι από την τουρκική πόλη Αρνταχάν με την ευκαιρία της 30ης επετείου ανακήρυξης της περιοχής τους σε επαρχία, ο Ερχάν Αρικλί ανέφερε ότι άνοιξε ο δρόμος για να πηγαίνει στην Ευρώπη μέσω του ψευδοκράτους και της Τουρκίας το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου. «Όταν οι ΗΠΑ απέσυραν την στήριξή τους στο έργο East Med, κατέρρευσε ένα σχέδιο για το οποίο έτρεφαν μεγάλες ελπίδες το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα. Τώρα, ακόμα και αν βρουν φυσικό αέριο στις επίμαχες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο οι Ελληνοκύπριοι, δεν έχουν άλλη δυνατότητα από το να στείλουν αυτό το αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Όχι μόνο οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και το Ισραήλ δεν έχει άλλη δυνατότητα». Σύντομα θα προκύψουν μεγάλες ευκαιρίες για το ψευδοκράτος, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις «προεδρικές εκλογές», υποστήριξε ότι αν κέρδιζε ο Μουσταφά Ακιντζί και όχι ο Ερσίν Τατάρ, θα είχε ιδρυθεί ομοσπονδία στην Κύπρο, η Τουρκία θα αποκλειόταν από το νησί και έτσι «θα υλοποιείτο μια Ανατολική Μεσόγειος χωρίς την Τουρκία».

Η στρατηγική των ΗΠΑ άλλαξε όταν εξελέγη ο Τατάρ και απέσυραν τη στήριξή τους από τον East Med, ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν αρνείται το μέρος που γεννήθηκε, αλλά ούτε το και το μέρος που μεγάλωσε και νιώθει περήφανος που είναι «ένας Τουρκοκύπριος γεννημένος στο Αρνταχάν με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν».

ΚΥΠΕ

Home