Φεβρουάριο οι κανόνες για είσοδο αθλητών για τους Ολυμπιακούς

Φεβρουάριο οι κανόνες για είσοδο αθλητών για τους Ολυμπιακούς

Η Επικεφαλής του τομέα μέσων ενημέρωσης της ΔΟΕ Λουτσία Μονταναρέλα είπε πως έχουν καταρτιστεί 4 διαφορετικά σενάρια.

Οι κανόνες για την είσοδο των χιλιάδων αθλητών και άλλων επαγγελματικών στην Ιαπωνία το καλοκαίρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναμένεται να παρουσιαστούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Λωζάνη.  

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, αυτό αναφέρει ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, σημειώνοντας πως το «playbook» των Ολυμπιακών Αγώνων θα περιλαμβάνει τους κανόνες που θα επιτρέπουν σε 15.400 αθλητές και δεκάδες χιλιάδες άλλους επαγγελματίες, να εισέλθουν με ασφάλεια στην Ιαπωνία όταν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

 

Η Επικεφαλής του τομέα μέσων ενημέρωσης της ΔΟΕ Λουτσία Μονταναρέλα είπε πως έχουν καταρτιστεί τέσσερα διαφορετικά σενάρια.

 

Όπως είπε, αυτό που ισχύει αυτή την ώρα είναι πολύ παρόμοιο με εκείνα που έχουν δημιουργήσει, με την πανδημία να είναι ανάμεσά μας και με ορισμένες χώρες ικανές να τη συγκρατήσουν και άλλες όχι.  

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι αθλητές και όλοι όσοι πηγαίνουν στην Ιαπωνία πιθανότατα θα αναγκαστούν να περάσουν από μια περίοδο καραντίνας στο σπίτι τους πριν από το ταξίδι. Στη συνέχεια θα γίνει εξέταση στο αεροδρόμιο αναχώρησης, αλλά και κατά την άφιξη στην Ιαπωνία και συχνά τεστ για όσους μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό .

«Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια τεράστια πρόκληση, να δημιουργήσουμε μια φούσκα για όλους τους αθλητές. Είναι ένα πράγμα να δημιουργήσεις μία φούσκα για 200 αθλητές σε ένα άθλημα, και ένα άλλο για χιλιάδες αθλητές σε διαφορετικά αθλήματα», πρόσθεσε η κ. Μονταναρέλα. Σε σχέση με τους θεατές  η απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home