Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Fed: Διαφορετική η ύφεση λόγω κορωνοϊού από τη Μεγάλη Υφεση

Offsite Team -
18.05.2020 - 07:09

Fed: Διαφορετική η ύφεση λόγω κορωνοϊού από τη Μεγάλη Υφεση

Thumbnail
Ο κ. Πάουελ εκτίμησε πως δεν αποκλείεται το επίπεδο της ανεργίας να κυμανθεί το προσεχές διάστημα μεταξύ του 20% και 25%

Η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει "θεμελιώδεις διαφορές" με τη Μεγάλη Υφεση και η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα, παρά την εξαιρετικά υψηλή ανεργία και τη βαθιά ύφεση, τόνισε χθες Κυριακή ο Τζερόμ Πάουελ, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

 

"Δεν πιστεύω διόλου ότι αυτό είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα", απάντησε ο Πάουελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι επίκειται Μεγάλη Υφεση παρόμοια με αυτή τη δεκαετία του 1930, επικαλούμενος το ότι η αμερικανική οικονομία πήγαινε καλά προτού ξεσπάσει η πανδημία, οι τράπεζες είναι ισχυρές και οι αρχές αντιδρούν με επαρκή, κατ` αυτόν τρόπο.

 

Ο Τζερόμ Πάουελ εκτίμησε πως δεν αποκλείεται το επίπεδο της ανεργίας να κυμανθεί το προσεχές διάστημα μεταξύ του 20% και του 25% και η πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο να φθάσει ακόμα και "το 20 και το 30%", κάτι που θα μπορούσε να γίνει "εύκολα", όπως προειδοποίησε. Παρ` όλ` αυτά, προέβλεψε πως η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει "σχετικά σύντομα", με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει εμβόλιο και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

ΚΥΠΕ

Home