Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φινλανδία: Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Offsite Team -
17.05.2022 - 16:08

Φινλανδία: Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Εγκρίθηκε από τη φιλανδική βουλή το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Το Κοινοβούλιο στη Φινλανδία ενέκρινε σήμερα το μεσημέρι την πρόταση για υποβολή αιτήματος ένταξης της χώρας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Το αίτημα της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ πέρασε με 188 ψήφους υπέρ και 8 κατά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Μάτι Βανχάνεν.

«Το Κοινοβούλιο υποστηρίζει την αίτηση της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Το κοινοβούλιο υιοθέτησε τη θέση σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων μετά από ψηφοφορία 188-8 υπέρ», έγραψε στο Twitter ο επίσημος λογαριασμός του κοινοβουλίου.

Στο Λευκό Οίκο αύριο οι ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Ο Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει αύριο τους ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νίινιστ θα συζητήσουν επίσης «την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς και την ενίσχυση των στενών μας συνεργασιών σε μια σειρά από παγκόσμια ζητήματα και την υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ.<

iefimerida.gr

Home