Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φινλανδία-Σουηδία: Αισιοδοξία για επικύρωση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Offsite Team -
02.11.2022

Φινλανδία-Σουηδία: Αισιοδοξία για επικύρωση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τον Μάιο ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο δήλωσε την Τετάρτη ότι υπολογίζει στην Ουγγαρία για την επικύρωση της αίτησης της σκανδιναβικής χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

«Είναι καλό που η Φινλανδία μπορεί να υπολογίζει στην Ουγγαρία για την επικύρωση της αίτησής μας στο ΝΑΤΟ. Ανυπομονώ να ενισχύσουμε περαιτέρω τη φινοουγγρική μας σύνδεση και ως σύμμαχοι», ανέφερε ο Νινίστο στο Twitter, αναφερόμενος στην κοινή γλωσσική ιστορία των δύο χωρών.

Η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τον Μάιο ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Η Ουγγαρία και η Τουρκία είναι τα μόνα εναπομείναντα μέλη που δεν έχουν επικυρώσει τις αιτήσεις.

Αργότερα την Τετάρτη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπάιας Μπίλστρομ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και η Ουγγαρία θα επικυρώσει την αίτηση της Σουηδίας, μετά από συνομιλία που είχε με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιζάρτο πριν από λίγες ημέρες.

«Είχαμε επίσης αρκετά θετικά σχόλια κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας», δήλωσε ο Μπίλστρομ σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Σκανδιναβικών χωρών στη φινλανδική πρωτεύουσα.

«Βλέπουμε μια θετική και προοδευτική κίνηση προς τα εμπρός όσον αφορά την επικύρωση από την Ουγγαρία της σουηδικής και της φινλανδικής αίτηση», είπε.

ΚΥΠΕ

Home