Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης

Offsite Team -
09.02.2021

Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης

Thumbnail
Απετράπη η επίθεση χάκερ που κατάφερε να διεισδύσει στο ηλεκτρονικό δίκτυο εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα

Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει παράνομα στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα, δίδοντας οδηγίες για την αύξηση σε επικίνδυνο επίπεδο της συγκέντρωσης χημικού προσθέτου στο νερό.  

 Το γεγονός ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από την τοπική αστυνομία. Η ηλεκτρονική αυτή επίθεση ευτυχώς εντοπίστηκε αμέσως και έγινε διόρθωση ώστε κανένας ντόπιος καταναλωτής ενός προαστίου της μεγάλης πόλης Τάμπα της Φλόριντα να μην κινδυνεύσει, διευκρίνισε ο Μπομπ Γκουαλτιέρι, ο σερίφης της κομητείας Πινέλας.  

Ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αυτή ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν σημαντικές υποδομές των ΗΠΑ από την ηλεκτρονική πειρατεία, πρόσθεσε ο σερίφης.    «Δεν είμαι χημικός. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ξέρω πως αν βάλεις μεγάλη ποσότητα από αυτό το χημικό στο νερό, δεν είναι καλό πράγμα.»  

Η κακόβουλη διείσδυση στο ηλεκτρονικό σύστημα αυτής της μονάδας επεξεργασίας ύδατος του Όλντσμαρ εντοπίστηκε την Παρασκευή από τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρατήρησε έκπληκτος ότι κάποιος μετακινούσε εξ αποστάσεως τον κέρσορα του ποντικιού του, κλικάροντας για να αλλάξει την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό.  

Η ουσία αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ρύθμιση της οξύτητας του νερού, είναι διαβρωτική και επικίνδυνη σε υψηλή περιεκτικότητα. Οι εγκαταστάσεις του Όλντσμαρ παρέχουν νερό σε επιχειρήσεις και περίπου 15.000 κατοίκους.  

Tο σύστημα απομακρυσμένης πρόσβασης έχει προς το παρόν απενεργοποιηθεί.  

lifo.gr

Home