Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φον ντερ Λάιεν:Προανήγγειλε μέτρα σε ταξίδια λόγω μετάλλαξης

Offsite Team -
26.11.2021 - 18:18

Φον ντερ Λάιεν:Προανήγγειλε μέτρα σε ταξίδια λόγω μετάλλαξης

Κάλεσε όλους τους Ευρωπαίους που δεν το έχουν ήδη κάνει να εμβολιαστούν,

 Επιστήμονες και κατασκευαστές εμβολίων συμφωνούν με την εισήγηση της Κομισιόν για έκτακτα μέτρα στα ταξίδια από τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα της νέας μετάλλαξης της COVID-19, ανέφερε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε οπτικογραφημένη δήλωση στα ΜΜΕ.

 

Η κ. φον ντερ Λάιεν κάλεσε όλους τους Ευρωπαίους που δεν το έχουν ήδη κάνει να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας πως «οι μεταλλάξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνιση και εξάπλωση ακόμη πιο ανησυχητικών μεταλλάξεων του ιού, που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν παγκοσμίως σε μερικούς μόνο μήνες».

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

«Τα συμβόλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους κατασκευαστές προβλέπουν ότι τα εμβόλια πρέπει να προσαρμόζονται χωρίς καθυστέρηση στις νέες μεταλλάξεις που εμφανίζονται» υπογράμμισε.

 

Τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να δράσει γρήγορα, αποφασιστικά και ενωμένη και επανέλαβε την πρόταση της Κομισιόν για ενεργοποίηση του μηχανισμού «φρένου έκτακτης ανάγκης» για τα ταξίδια από και προς χώρες της περιοχής της νότιας Αφρικής ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης.

 

Έκανε λόγο για αναστολή των πτήσεων έως ότου υπάρχει πιο καθαρή εικόνα και για την ανάγκη οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις εν λόγω περιοχές να τηρήσουν αυστηρούς κανόνες καραντίνας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

«Έχω συζητήσει αυτή την κατάσταση τηλεφωνικά και σε τηλεδιασκέψεις με επιστήμονες και κατασκευαστές εμβολίων. Και αυτοί στηρίζουν πλήρως τα εν λόγω προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για να αποφύγουμε την εξάπλωση διεθνώς αυτής της ανησυχητικής μετάλλαξης» τόνισε.  

Η κ. φον ντερ Λάιεν κάλεσε όλους να συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας μέσω του εμβολιασμού και της τήρησης των υγειονομικών και περιοριστικών μέτρων, όπως τις μάσκες, την καθαριότητα των χεριών και την κοινωνική αποστασιοποίηση, τα οποία όπως είπε συμβάλουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης.

ΚΥΠΕ

 

 

Home