Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

FT: Η παραλλαγή «Δέλτα» του COVID «απειλεί» την Ευρώπη

Offsite Team -
20.06.2021 - 17:30

FT: Η παραλλαγή «Δέλτα» του COVID «απειλεί» την Ευρώπη

Προς επικράτηση βρίσκεται η μετάλλαξη «Δέλτα» στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης

Σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του κορονοϊού φαίνεται πως εξελίσσεται η παραλλαγή "Δέλτα", γνωστή και ως (γνωστή και ως «ινδική»), καθώς μετά τη Βρετανία έχει κυριαρχήσει τόσο στην Πορτογαλία, όσο και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία, δημιουργώντας παράλληλα τοπικές εστίες έξαρσης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει με εκτενές ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα, Financial Times, η συγκεκριμένη παραλλαγή αποτελεί "απειλή" κατά της προόδου που έχει σημειώσει η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες στην ανάσχεση της πανδημίας, έπειτα από ενάμιση χρόνο σκληρής μάχης, ενώ οι ειδικοί χτυπούν ηχηρό «καμπανάκι» για άμεση δράση.

Με το 96% να αποτελεί τη νέα αλυσίδα κρουσμάτων κορονοϊού στην Πορτογαλία, οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό και ανησυχούν για ενδεχόμενο «φρένο» στην πρόοδο που έχει σημειώσει το τελευταίο δίμηνο η Ευρώπη, που έχει κατορθώσει να φέρει τους δείκτες νέων μολύνσεων και θανάτων στο χαμηλότερο επίπεδο από το περασμένο φθινόπωρο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Από την άλλη πλευρά, η προσοχή των επιστημόνων από όλη την Ευρώπη, είναι στραμμένη κυρίως στη Βρετανία, όπου τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, με την «Δέλτα» να αφορά το 98% των νέων περιστατικών. Μάλιστα, μετά την παρουσίαση επίσημων στοιχείων της κυβέρνησης, που καταδείκνυαν ότι ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 2,2 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την παραλλαγή «Άλφα», το Λονδίνο προχώρησε σε αναστολή ενός μήνα της ολικής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αναφέρουν οι FT.

news247.gr

Home