Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

G20:Εγκρίθηκε το Σύμφωνο της Ρώμης για παγκόσμια διάθεση εμβολίων

Offsite Team -
06.09.2021 - 21:18

G20:Εγκρίθηκε το Σύμφωνο της Ρώμης για παγκόσμια διάθεση εμβολίων

"Όταν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος, πρέπει να θεραπεύεται, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκε".

Ο Ιταλός Yπουργός Yγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι οι ομόλογοί του που συμμετείχαν στην διήμερη σύνοδο του G20, στην Αιώνια Πόλη, ενέκριναν ομόφωνα το "Σύμφωνο της Ρώμης".

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ουσιαστικά, οι χώρες της G20, τόνισε, "συμμερίζονται ως κύριο στόχο, την διευκόλυνση της παραγωγής εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την μεταφορά τους σε όλο τον πλανήτη". Θέλουμε να γίνει προσβάσιμο, το εμβόλιο, σε όλο τον κόσμο, θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες επενδύσεις", είπε χαρακτηριστικά, ο Ιταλός Υπουργός.

"Όταν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος, πρέπει να θεραπεύεται, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκε, από το χρώμα του δέρματος και από την οικονομική του κατάσταση, και το Σύμφωνο της Ρώμης θεωρεί, όλα αυτά, βασικής σημασίας" πρόσθεσε.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Παράλληλα, ο Σπεράντσα υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να μοιράζονται με όλους πληροφορίες που αφορούν την παγκόσμια υγεία, και τις καλύτερες πρακτικές σχετικά με αγωγές και φαρμακολογικές θεραπείες. "Θέλουμε να επενδύσουμε στην προσέγγιση One Health, θεωρώντας τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον ως ενιαίο οικοσύστημα, ώστε να ανταποκριθούμε στις σημερινές και μελλοντικές υγειονομικές προκλήσεις", ολοκλήρωσε ο Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης Ντράγκι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home