Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

G7 σε Ρωσία: «Μαζικές συνέπειες» αν επιτεθεί στην Ουκρανία

Offsite Team -
12.12.2021 - 17:54

G7 σε Ρωσία: «Μαζικές συνέπειες» αν επιτεθεί στην Ουκρανία

Σκληρή προειδοποίηση των G7 στον Πούτιν

Προβάλλοντας ενιαίο μέτωπο έναντι της Ρωσίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 προειδοποιούν στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου στο Λίβερπουλ ότι θα αντιμετωπίσει «μαζικές συνέπειες» και βαρύ κόστος εάν προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στην επικράτεια της Ουκρανίας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Παράλληλα, οι επικεφαλής διπλωματίας των επτά πλέον ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του πλανήτη εκφράζουν ανησυχία για την «καταναγκαστική οικονομική πολιτική» της Κίνας.

Στη συνάντησή τους στη βόρεια αγγλική πόλη του Λίβερπουλ, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G7 δήλωσαν πως καταδικάζουν ενωμένοι τη στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και κάλεσαν τη Μόσχα να αποκλιμακώσει.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει αμφιβολία ότι περαιτέρω στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα έχει μαζικές συνέπειες και μεγάλο κόστος» αναφέρεται στo τελικό ανακοινωθέν της συνόδου.

«Επιβεβαιώνουμε και πάλι την αταλάντευτη δέσμευσή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και το δικαίωμα οποιουδήποτε κυρίαρχου κράτους να καθορίσει το μέλλον του» σημειώνουν οι υπουργοί Εξωτερικών.

«Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει, να ακολουθήσει διπλωματικούς διαύλους και να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς δεσμεύσεις της για διαφάνεια στις στρατιωτικές δραστηριότητες», αναφέρεται επίσης στην τελική δήλωση.

«Επιβεβαιώνουμε και πάλι την υποστήριξή μας στις προσπάθειες της Γαλλίας και της Νορμανδίας στο Σχήμα της Νορμανδίας για να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ ώστε να επιλυηθεί η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία» προστίθεται.

Αναφορικά με την Κίνα, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία προήδρευσε της συνάντησης της G7 στο Λίβερπουλ, ανέφερε ότι συζητήθηκε «ένα φάσμα θεμάτων και προκλήσεων, όπως η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιντζιάνγκ, στην Ανατολική και τη Νότια Σινική Θάλασσα, και η σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν.

«Εκφράσαμε επίσης την ανησυχία μας για καταναγκαστικές οικονομικές πολιτικές» της Κίνας, υπογράμμισε.

cnn.gr

Home