Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γαλλία: Ψάχνει λύση χερσαίας οδού για μεταφορά ουκρανικών σιτηρών

Offsite Team -
31.10.2022 - 13:34

Γαλλία: Ψάχνει λύση χερσαίας οδού για μεταφορά ουκρανικών σιτηρών

Η Γαλλία εργάζεται προς την κατεύθυνση να επιτρέψει στην Ουκρανία να εξάγει τρόφιμα μέσω χερσαίων οδών

Η Γαλλία εργάζεται προς την κατεύθυνση να επιτρέψει στην Ουκρανία να εξάγει τρόφιμα μέσω χερσαίων οδών και όχι μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μέσω Πολωνίας ή Ρουμανίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από μια κρίσιμη εξαγωγική συμφωνία, εν μέσω του πολέμου της, με την Ουκρανία.

"Ψάχνουμε να δούμε, εάν δεν μπορεί να περάσει από τη Μαύρη Θάλασσα, αν μπορεί να περάσει μέσω χερσαίων οδών, (...) ιδίως εξετάζοντας χερσαίες διαδρομές μέσω Ρουμανίας και Πολωνίας", δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Μαρκ Φεσνό, στο Ραδιόφωνο RMC.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα σύστημα που δεν μας βάζει στα χέρια και την καλή θέληση, ή σε αυτή την περίπτωση την κακή θέληση, του Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε ο Φεσνό, αναφερόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο.

Το Σάββατο, η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά του ΟΗΕ «επ’ αόριστο», μετά από, όπως είπε, μια μεγάλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, στην Κριμαία.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία και η Ουκρανία πιέστηκαν να εφαρμόσουν τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα και συμφώνησαν σε ένα σχέδιο διαμετακόμισης, τη Δευτέρα, για 16 πλοία να προχωρήσουν, παρά την αποχώρηση της Ρωσίας από το σύμφωνο, που επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών γεωργικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές.

Η απόφαση της Ρωσίας είναι πιθανό να πλήξει τις αποστολές σε χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές. Οι τιμές του σιταριού και του καλαμποκιού αυξήθηκαν τη Δευτέρα μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία.

Ο Φεσνό δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει «άμεση συνέπεια» για τους Γάλλους καταναλωτές.

ΚΥΠΕ

Home