Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γαλλία: «Συναγερμός» λόγω φωτιάς σε εγκατάσταση με ουράνιο

Offsite Team -
21.09.2022 - 22:44

Γαλλία: «Συναγερμός» λόγω φωτιάς σε εγκατάσταση με ουράνιο

Δεν εντοπίστηκαν ίχνη ακτινοβολίας

«Συναγερμός» σήμανε νωρίτερα στη γαλλική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια (ASN), λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εγκατάσταση με ουράνιο. 

Η ASN ενεργοποίησε το κέντρο έκτακτης ανάγκης της, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε πυρηνική εγκατάσταση στη νοτιοανατολική Γαλλία. Αργότερα, η αρχή ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη ακτινοβολίας. 

«Από τη φωτιά δεν επηρεάστηκαν ραδιενεργές ουσίες», ανακοίνωσε η ASN, που γνωστοποίησε ότι αφού τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, απενεργοποίησε το κέντρο έκτακτης ανάγκης. 

Περαιτέρω έλεγχοι θα διενεργηθούν αύριο, Πέμπτη, από ειδική ομάδα ερευνητών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Framatore, που διαχειρίζεται την εν λόγω εγκατάσταση, δεν τραυματίστηκε κανένας υπάλληλος. 

Η Framatome ανήκει στον γαλλικό κολοσσό πυρηνικής ενέργειας EDF. Στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή Ρομάν-σιρ-Ισέρ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, παράγονται καύσιμα για πυρηνικούς αντιδραστήρες με βάση το εμπλουτισμένο ουράνιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

lifo.gr

Home