Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γαλλία - Σύσταση για τις μάσκες: Μην χρησιμοποιείτε υφασμάτινες

Offsite Team -
22.01.2021 - 15:17

Γαλλία - Σύσταση για τις μάσκες: Μην χρησιμοποιείτε υφασμάτινες

Thumbnail
Ιδιαίτερα οι χειροποίητες δεν προστατεύουν όπως πρέπει από τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Να αποφεύγουν τις υφασμάτινες μάσκες συνιστούν οι Αρχές της Γαλλίας στους πολίτες, σημειώνοντας ότι οι χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης είναι μια πιο ασφαλής επιλογή για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν υποστήριξε ότι οι υφασμάτινες μάσκες και ιδιαίτερα οι χειροποίητες δεν προστατεύουν όπως πρέπει από τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Οι γαλλικές Αρχές αναμένουν ραγδαία εξάπλωση του βρετανικού στελέχους κορωνοϊού στη χώρα μέσα στον επόμενο μήνα και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα τρίτο εθνικό lockdown.

«Η πρόταση που κάνω στον γαλλικό λαό είναι να μην χρησιμοποιεί πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο υπουργός Βεράν στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Στη Γαλλία οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε δημόσιους χώρους, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ειδική οδηγία για τον τύπο των μασκών που υποχρεούνται να φορούν οι πολίτες. Παράλληλα, στη Γαλλία ισχύει μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00, ωστόσο τα κρούσματα δεν παρουσιάζουν την μείωση που θα ήθελαν οι Αρχές.

Οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας προτείνουν στους πολίτες να φορούν μόνο τρεις τύπους μασκών κατά του κορωνοϊού σε δημόσιους χώρους:

-οι χειρουργικές μάσκες

-οι μάσκες ειδικού τύπου «FFP2»

-και οι βιομηχανικές μάσκες προσώπου

Επιπλέον, εφοδιασμένοι με αρνητικό στον κορωνοϊό τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR, μοριακό τεστ) θα πρέπει να είναι οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στη Γαλλία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά από απόφαση της γαλλικής προεδρίας.

To τεστ θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση και την υποχρέωση να υποβληθούν σε αυτό θα έχουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες από όλα τα κράτη, χωρίς να εξαιρούνται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: CNN.gr

Home