Γαλλία: Τέλος το αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα

Γαλλία: Τέλος το αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα

Η απόφαση των αρχών ανακοινώνεται μετά το ξεφάντωμα Γάλλων πολιτών στις όχθες του Σηκουάνα

Ξεφάντωσε η «νέα γενιά» χθες στις όχθες του Σηκουάνα και το γραφικό κανάλι Σαν Μαρτάν, λίγες ώρες μετά την άρση του «lockdown» στη Γαλλία, διάρκειας οκτώ εβδομάδων.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ δείχνουν πολίτες, κυρίως νέους σε ηλικία, να απολαμβάνουν τον ήλιο και να γλεντούν σε ξέφρενους ρυθμούς, χωρίς μάσκα, ο ένας δίπλα στον άλλο , πίνοντας αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24».

Άμεση ήταν η αντίδραση των αρχών του Παρισιού που ανακοίνωσε ότι εφεξής θα απαγορεύεται το αλκοόλ κατά μήκος του καναλιού Σαν Μαρτέν και του Σηκουάνα.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Χθες, οι πολίτες χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, απολάμβαναν την «ελευθερία τους» όμως οι αστυνομικοί έσπευσαν να διαλύσουν τις παρέες που ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν οδηγίες ότι θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα για την προστασία τους.

sik009

Πολλοί κάτοικοι της «πόλης του Φωτός», οι οποίοι εγκλωβίστηκαν επί δύο μήνες στα διαμερίσματά τους - συχνά χωρίς μπαλκόνια, βεράντες και κήπους - έσπευσαν να βγουν στους δρόμους για να το γιορτάσουν.

Ωστόσο, με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας , η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού εξέδωσε απαγόρευση, στην οποία εξέφρασε τη λύπη της που πρέπει να υπενθυμίσει ότι η επιτυχία της άρσης των μέτρων βασίζεται στην «αρχή της ατομικής ευθύνης κάθε πολίτη».

«Μόλις λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χωρίς να σέβονται τις κοινωνικές αποστάσεις και τις συστάσεις για την υγεία», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία προστίθεται ότι η νομαρχία δυστυχώς θα πρέπει να λάβει μέτρα για την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Την δυσαρέσκειά του για την «ανεύθυνη συμπεριφορά» εξέφρασε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν έχει χωρίσει τη Γαλλία σε πράσινες και κόκκινες περιοχές.

Στο Παρίσι και τρεις ακόμη «κόκκινες» περιοχές έχει τεθεί σε εφαρμογή πιο περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων.

Protothema.gr

Home