Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γενεύη: Διακόπηκε η ακρόαση της Κύπρου λόγω ύποπτου αντικειμένου

Offsite Team -
17.05.2022 - 15:47

Γενεύη: Διακόπηκε η ακρόαση της Κύπρου λόγω ύποπτου αντικειμένου

«Όλοι καλά» δηλώνει η Επίτροπος Νομοθεσίας

Διακόπηκε η ακρόαση της Κύπρου στην Επιτροπή των ΗΕ για την παρακολούθηση της Σύμβασης για το Παιδί λόγω ειδοποίησης για εκκένωση του κεντρικού κτιρίου Palais Wilson του Οργανισμού, στη Γενεύη, μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου κοντά σε αυτό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Νομοθεσίας υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας είναι καλά και η διαδικασία θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί.

Η Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου εξήγησε πως την ώρα των απαντήσεων της κυπριακής αποστολής στα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής του ΟΗΕ, η Πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η αίθουσα έπρεπε να εκκενωθεί, όπως και ολόκληρο το κτίριο, γιατί υπήρξε ειδοποίηση για ύποπτο αντικείμενο πλησίον του κτιρίου. Αρχικά, είπε η κ. Ζανέττου, βγήκαν έξω από το κτίριο και αφού έφτασε η ελβετική αστυνομία με ειδικό ρομποτικό μηχάνημα τους δόθηκαν οδηγίες να απομακρυνθούν από το κτίριο και τελικά τους ανακοίνωσαν ότι αυτό θα επαναλειτουργούσε αργότερα.

Το περιστατικό συνέβη, ανέφερε, μετά το διάλειμμα της πρωινής συνεδρίας που άρχισε στις 10.00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) και θα διαρκούσε μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι. «Αντιδράσαμε αμέσως, ακολούθησαν τα πρωτόκολλα και βγήκαμε έξω από το κτίριο. Πολλοί άνθρωποι από πολλές χώρες» είπε.

Η συζήτηση ήταν στα τελικά στάδια, ανέφερε η κ. Ζαννέτου, και δόθηκε η διαβεβαίωσε ότι θα επανέλθουν αργότερά εντός της ημέρας για να κάνει η κυπριακή αντιπροσωπεία τα καταληκτικά της σχόλια και αν χρειαστεί κάποια έγγραφα. «Ελπίζω ότι έχουμε παρουσιάσει ικανοποιητικά τις θέσεις μας σε σχέση με τη συμμόρφωση της Δημοκρατίας (για την Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού), λαμβάνουμε ήδη θετικά σχόλια και αυτό το γεγονός – που ευτυχώς δεν επηρέασε κανέναν αρνητικά – θα το θυμόμαστε για αρκετό καιρό».

Είναι η δεύτερη μέρα αξιολόγησης της Κύπρου, σημείωσε η Επίτροπος Νομοθεσίας λέγοντας ότι έχουν ακούσει πολλά βοηθητικά σχόλια και θέματα που απασχολούν τώρα και την Βουλή, όπως για την φιλική δικαιοσύνη για τα παιδιά, το άσυλο, το Πουρνάρα, τα ασυνόδευτα παιδιά, έγινε ειδική μνεία για τα θέματα bullying, θέματα γονικής αποξένωσης κά. Θα αναρτήσει, είπε, την σχετική έκθεση στην ιστοσελίδα του γραφείου της.

Η κ. Ζαννέτου σημειώνοντας ότι η τελευταία φορά που η Κύπρος πέρασε από αυτή την διαδικασία ήταν το 2012, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικά τα σχόλια της αρμόδιας Επιτροπής του ΟΗΕ για την Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού, να τα λάβουν υπόψην Υπουργεία και αρμόδια τμήματα που θα έχουν υποχρεώσεις μετά από αυτή την έκθεση. Εξέφρασε δε την ελπίδα να μπορέσει να παρουσιάσει την έκθεση αλλά και τα σχόλια και ενώπιον της Βουλής που αυτή τη στιγμή, όπως είπε, συζητεί νομοθεσίες που αφορούν παιδιά.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκπρόσωποι από το ΥΠΠΑΝ, το ΥΠΕΣ, την Αστυνομία και του Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, με επικεφαλής την ίδια, ανέφερε η Επίτροπος Νομοθεσίας. Τους συνοδεύει η Ολυμπία Νεοκλέους, Πρέσβειρα της Κύπρου στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία στα γραφεία του ΟΗΕ στην Γενεύη.

ΚΥΠΕ

Στις 929 χιλιάδες οι Ιταλοί που είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Offsite Team -
01.07.2022 - 22:46

Στις 929 χιλιάδες οι Ιταλοί που είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Κόγω της αύξησης των κρουσμάτων, άρχισαν να ξανανοίγουν οι πτέρυγες των νοσοκομείων για εισαγωγή ασθενών με κορωνοϊό

Οι κάτοικοι της Ιταλίας που σε αυτή τη φάση είναι θετικοί στον κορωνοϊό ανέρχονται σε 929.000, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες, οι αριθμός τους παρουσιάζει συνεχή, ανοδική πορεία. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχουν μολυνθεί με τον ιό 18.610.011 άνθρωποι, και 168.425 έχασαν τη ζωή τους.

«Συμβουλεύουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν πάντα τη μάσκα, στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Το φθινόπωρο θεωρούμε ότι θα έχουμε επικαιροποιημένο εμβόλιο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό κατά όλων των παραλλαγών του κορονοϊού», δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Στο μεταξύ, σε πολλές περιοχές της Ιταλίας (από την Τοσκάνη μέχρι τη Ρώμη και την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια) λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, άρχισαν να ξανανοίγουν οι πτέρυγες των νοσοκομείων, για αποκλειστική εισαγωγή ασθενών με COVID-19. Σήμερα στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 86.334, με 72 θανάτους. Το 27,3% των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο προέκυψε θετικό.

(ΚΥΠΕ)

Home