Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης

Offsite Team -
15.04.2020 - 22:23

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης

Thumbnail
"Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα προσεκτικά και με μικρά βήματα"

Τα πρώτα προσεκτικά βήματα προς την κανονικότητα στη Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ, μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους 16 Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Όπως η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά "θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα προσεκτικά και με μικρά βήματα.Είναι μια πολύ εύθραυστη επιτυχία. Δεν πρέπει να δώσουμε λάθος εντυπώσεις. Όσο δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό".

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Καγκελάριος τα εμπορικά καταστήματα που είναι κάτω από 850 τμ θα μπορούν να ανοίξουν από την Δευτέρα. Όμως θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα και να μην παρατηρούνται μεγάλες ουρές στις εισόδους τους.

Η γερμανική κυβέρνηση προβαίνει σε  σύσταση για τη χρήση μασκών σε ΜΜΜ και καταστήματα. Αυτό σημαίνει πως συστήνει τη χρήση τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι υποχρεωτική ή ότι θα επιβληθούν πρόστιμα.

Στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία των σχολείων, αρχικά με τις τάξεις που έχουν στο πρόγραμμα τους απολυτήριες εξετάσεις και εκεί με αυστηρά μέτρα (όπως η χρήση μάσκας από τους μαθητές, 15 μαθητές ανά αίθουσα και εναλλάξ διαλείμματα).

Μετά τις 4 Μαΐου θα επιτραπεί και η λειτουργία των κομμωτηρίων.

Τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνον ως delivery, ενώ δεν επιτρέπεται ακόμη η λειτουργία των μπαρ, ξενοδοχείων και απαγορεύονται οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Απαγορεύονται επίσης οι θρησκευτικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες, τεμένη και συναγωγές, καθώς και τα ταξίδια αναψυχής.

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως θα συνεχισθεί η μεγάλης έκτασης εφαρμογή τεστ στον πληθυσμό, ενώ τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε 15νθήμερο.

Η Καγκελάριος ευχαρίστησε τους πολίτες της χώρας για την τήρηση των μέχρι τώρα περιοριστικών μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά "θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που άλλαξαν τη ζωή τους, όχι γιατί το είπε η κυβέρνηση, αλλά για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους".

ΚΥΠΕ

Home