Γερμανία: Ανησυχία Βουλής για αύξηση της ακροδεξιάς βίας στη χώρα

Γερμανία: Ανησυχία Βουλής για αύξηση της ακροδεξιάς βίας στη χώρα

«Υπάρχει τρομερή συναισθηματική φόρτιση και έξαρση της κατάστασης στο διαδίκτυο μέσω μηνυμάτων μίσους»

Η ιστοσελίδα του περιοδικού Σπίγκελ δημοσιεύει ρεπορτάζ που αφορά σε εμπιστευτική έκθεση σχετικά με την ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών της γερμανικής  ομοσπονδιακής Βουλής για την υπόθεση δολοφονίας από ακροδεξιό του Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού του Κάσελ, Βάλτερ Λούμπεκ  στα τέλη Ιουνίου.

Στην έκθεση οι πρόεδροι των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας δηλώνουν ανήσυχοι από την αύξηση της ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία, ενώ παράλληλα προειδοποιούν για ακροδεξιά τρομοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Τόμας Χάλντερμπεργκ, έκανε λόγο για «μια νέα δυναμική στον τομέα της ακροδεξιάς», την οποία παρατήρησε η υπηρεσία του.

«Υπάρχει τρομερή συναισθηματική φόρτιση και έξαρση της κατάστασης στο διαδίκτυο μέσω μηνυμάτων μίσους», προειδοποιεί, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει «Χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος, Χόλγκερ Μύνχ μίλησε για μια τεταμένη κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια.

«Πρέπει να εξεταστούν οι πιο σοβαρές πράξεις βίας μεμονωμένων ατόμων ή μικρών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού τρομοκρατικών ομάδων εντός του ακροδεξιού φάσματος», σημείωσε, προσθέτοντας πως ο κίνδυνος έχει αυξηθεί όχι μόνο σε γερμανικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εμπιστευτική έκθεση τονίζει τέλος ότι υπάρχει ανάγκη «επείγουσας» δράσης προς αντιμετώπιση του κινδύνου.

Home