Γερμανία: Τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου από το Σεπτέμβριο

Γερμανία: Τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου από το Σεπτέμβριο

Tη στιγμή που αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Τη δυνατότητα χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα προσφέρει η Γερμανία από το Σεπτέμβριο, διευκολύνοντας παράλληλα τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, τη στιγμή που αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν και τα ομόσπονδα κρατίδια έπειτα από συνομιλίες συμφώνησαν ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες και όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο, θα πρέπει να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση, λόγω ανησυχιών για μειωμένη ανοσολογική απόκριση.

Κινητές ομάδες εμβολιασμού θα μεταβαίνουν σε μονάδες φροντίδας για να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna, ανεξάρτητα από το εμβόλιο που έλαβαν αρχικά οι πολίτες.

Γιατροί θα μπορούν επίσης να χορηγήσουν ενισχυτικές δόσεις σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Αναμνηστική» δόση θα προσφέρεται επίσης σε όσους έλαβαν τα εμβόλια AstraZeneca ή Johnson & Johnson.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Υπουργείο Υγείας και τα ομόσπονδα κρατίδια συμφώνησαν επίσης να καταστεί ευρέως διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε άτομα άνω των 12 ετών, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων είναι εθελοντικός, ωστόσο θα μπορούσε «να συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home