Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γερμανικά ΜΜΕ:Αλλη μια χώρα εκτός του Κατάρ σε σκάνδαλο διαφθοράς

Offsite Team -
14.12.2022

Γερμανικά ΜΜΕ:Αλλη μια χώρα εκτός του Κατάρ σε σκάνδαλο διαφθοράς

Thumbnail

Δημοσίευμα στο περιοδικό Spiegel αναφέρεται στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως οι βελγικές Αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρο και άλλα πρόσωπα, πέραν της πρώην Αντιπροέδρου Εύας Καϊλή, καθώς πέντε άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων τρία βρίσκονται υπό κράτηση μαζί με την Καϊλή.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ξεχωριστά σε καθέναν από αυτούς, αρχής γενομένης από τον Antonio Panzeri, που φέρεται να έχει παίξει κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα των ανακριτικών Αρχών που έχει στη διάθεσή του το Spiegel, ο Panzeri κατηγορείται ότι ασκούσε επιρροή έναντι αμοιβής όχι μόνο υπέρ του Κατάρ, αλλά και του Μαρόκο. 

Η σύζυγος και η κόρη του φέρεται να βοήθησαν στη μεταφορά «δώρων» που τους παραδόθηκαν από τον Πρέσβη του Μαρόκκο σε μια ανατολική χώρα της Ε.Ε., κάτι που οι δύο γυναίκες διαψεύδουν μέσω του δικηγόρου τους. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Panzeri είχε διασυνδέσεις με το Μαρόκο και από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής, από το 2004 έως το 2019, και μάλιστα το 2017 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απεφάνθη ότι ο Panzeri έπρεπε να καταβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ποσό άνω των 83.000 ευρώ, που είχε αποκτήσει παράνομα.

Η γερμανική Ραδιοφωνία σημειώνει δηλώσεις Γερμανών ευρωβουλευτών για το θέμα, όπως του Ντένις Ράντκε, ευρωβουλευτή του CDU, που δήλωσε «άναυδος» για το γεγονός ότι ηγετικά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαγοράζονται έναντι υψηλών χρηματικών ποσών, προκειμένου να υποστηρίξουν κράτη, τα οποία καταπατούν τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία αναφέρθηκε στην οργή που επικρατεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ επιτέθηκε και στον Ούγγρο Πρωθυπουργό για το ότι προσπαθεί να εργαλειοποιήσει προς όφελός του την υπόθεση Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Νίκολα Μπέερ, υπογράμμισε ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, ενώ ο εκπρόσωπος των Γερμανών Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ράσμους Άντρεσεν, εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις άσκησης πολιτικής επιρροής που να αφορούν και άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες

Ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σίρντεβαν δήλωσε σοκαρισμένος για τις διαστάσεις που φέρεται να έχει η διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αποτελεί δώρο για όσους εργαλειοποιούν τέτοια περιστατικά για την αντιευρωπαϊκή πολιτική τους. Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», Γκιουνάρ Μπεκ, επεσήμανε ότι είναι πιθανό η υπόθεση να αφορά και άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση.

ΚΥΠΕ

Home