Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το γερμανικό Κοινοβούλιο απορρίπτει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Offsite Team -
07.04.2022 - 21:17

Το γερμανικό Κοινοβούλιο απορρίπτει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Επί συνόλου 683 βουλευτών 296 ψήφισαν υπέρ της πρότασης, 378 κατά και 9 απείχαν

Σε συζήτηση και ψηφοφορία που διεξήχθη την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας σχετικά με την εφαρμογή ή όχι της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στη Γερμανία, η πρόταση που κατέθεσαν βουλευτές των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων -Σοσιαλδημοκρατικού, Πρασίνων και Φιλελευθέρων- για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, απέτυχε καθώς δεν απέσπασε την πλειοψηφία των ψήφων. Επί συνόλου 683 βουλευτών 296 ψήφισαν υπέρ της πρότασης, 378 κατά και 9 απείχαν.

Επιπλέον, απέτυχε και η πρόταση της αντιπολιτευόμενης Ένωσης CDU/CSU, που προέβλεπε έναν νόμο που θα καθόριζε τις προϋποθέσεις για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε μεταγενέστερο χρόνο. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 172 βουλευτές και 497 ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν και εδώ 9 αποχές. Η πρόταση νόμου προέβλεπε ότι θα αποφασίζονταν το ερχόμενο φθινόπωρο η εφαρμογή ή όχι της υποχρεωτικότητας, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης με την πανδημία.

Προηγήθηκε έντονη συζήτηση στο Κοινοβούλιο διάρκειας άνω των τριών ωρών, κατά την οποία ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας, Kάρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών, προειδοποίησε για τις συνέπειες, εφόσον δεν επιβληθεί το μέτρο, κάνοντας μάλιστα λόγο για περίπου 200 με 300 θανάτους ημερησίως αν εξακολουθήσει να επικρατεί η μετάλλαξη όμικρον.

ΚΥΠΕ

Home