Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι πολίτες να μην τρέφουν ελπίδες για ταξίδια

Offsite Team -
17.04.2020

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι πολίτες να μην τρέφουν ελπίδες για ταξίδια

Thumbnail
"Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία ένδειξη βελτίωσης"

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, συνέστησε στους πολίτες της Γερμανίας να μην τρέφουν μεγάλες ελπίδες" σε ό,τι αφορά την προοπτική εξομάλυνσης των ταξιδιών στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα,  τονίζοντας ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στο τέλος Απριλίου, αλλά για την ώρα "δεν υπάρχει κανένας λόγος" να ανακληθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

Όπως είπε "Σε τελική ανάλυση, στις περισσότερες χώρες υπάρχουν περιορισμοί εισόδου, αλλά ακόμη και όπου είναι δυνατόν να μεταβεί κανείς, θα πρέπει να θεωρούμε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται", με συνέπεια οι ταξιδιώτες να μην μπορούν εύκολα να εγκαταλείψουν την περιοχή, εάν ληφθούν επιπλέον μέτρα, σημείωσε, αναφερόμενος στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

 "Θα μπορούμε να ανακαλέσουμε την ταξιδιωτική οδηγία για κάποια περιοχή, μόνον εφόσον είμαστε σίγουροι ότι θα μπορεί κανείς να επιστρέψει από αυτήν. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο τέλος του μήνα. Οι Γερμανοί όμως δεν θα πρέπει να τρέφουν μεγάλες ελπίδες", τόνισε ο Μαας.

"Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία ένδειξη βελτίωσης", συμπλήρωσε και εξήγησε ότι το καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση επαναπατρισμού τουριστών.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη επαναπατρίσει περισσότερους από 240.000 Γερμανούς, ενώ υπάρχουν ακόμη "χιλιάδες" άνθρωποι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στα αεροδρόμια λόγω των περιορισμών, κυρίως στην Νότια Αφρική και σε "μεμονωμένες περιπτώσεις" σε όλον τον κόσμο.

 Σε ό,τι αφορά το καλοκαίρι, ο Χάικο Μάας επισήμανε: "Μια διαδικασία επαναπατρισμού, όπως αυτή των 240.000 ατόμων, δεν θα μπορούσε να γίνει το καλοκαίρι!".

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος προειδοποίησε τους συμπολίτες του ότι "διακοπές στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Γαλλία είναι πολύ απίθανες".

ΚΥΠΕ

Home