Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Για πρώτη φορά η Βρετανία δεν εισήγαγε καθόλου καύσιμα από Ρωσία

Offsite Team -
24.08.2022 - 22:30

Για πρώτη φορά η Βρετανία δεν εισήγαγε καθόλου καύσιμα από Ρωσία

Thumbnail

Μηδενικές ήταν οι εισαγωγές καυσίμων στη Βρετανία από τη Ρωσία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής στο Λονδίνο.

Είναι η πρώτη φορά που δεν καταγράφεται καμία εισαγόμενη ποσότητα πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άλλου καυσίμου από τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει το Λονδίνο στη Μόσχα μετά από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να τερματίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία έως το τέλος του έτους και φυσικού αερίου λίγο αργότερα.

Το Λονδίνο εισήγαγε το 2021 το 4% του φυσικού αερίου που κατανάλωσε από τη Ρωσία και το 11% του πετρελαίου.

Οι εισαγωγές λοιπών ρωσικών αγαθών μειώθηκαν, εξάλλου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που τηρούνται σχετικά αρχεία, δηλαδή τον Ιανουάριο του 1997 - συγκεκριμένα στα 33 εκατομμύρια λίρες.

Γενικότερα οι εισαγωγές όλων των πρώτων υλών από τη Ρωσία μειώθηκαν σε σύγκριση με τον μηνιαίο μέσο όρο για το δωδεκάμηνο έως τον Φεβρουάριο, όταν ξέσπασε δηλαδή ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι εξαγωγές βρετανικών προϊόντων προς τη Ρωσία επίσης μειώθηκαν τον Ιούνιο, συνολικά κατά 70% σε σχέση με τον μέσο μηναίο όρο το κατά το δωδεκάμηνο ως τον Φεβρουάριο - συγκεκριμένα στα 168 εκ. λίρες.

ΚΥΠΕ

Home