Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ συνεχάρη τον Κιμ γιονγκ Ουν;

Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ συνεχάρη τον Κιμ γιονγκ Ουν;

Ακούγεται απίστευτο, κι όμως το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαιώνει την είδηση

Η Bασίλισσα Ελισάβετ συνεχάρη τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ γιονγκ Ουν, με αφορμή την 73η επέτειο από την ίδρυση της Λαικής Δημοκρατίας της Κορέας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Την είδηση επιβεβαίωσε το Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει το CNN.

Eκπρόσωπος του Παλατιού διευκρίνισε ότι η μονάρχης απέστειλε γραπτώς συγχαρητήρια στο λαό της Βορείου Κορέας για την εθνική τους γιορτή.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 9 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της χώρας με τον ηγέτη, Κιμ γιονγκ Ουν, να ποζάρει στο φακό χαμογελαστός και εμφανώς αδυνατισμένος.

Στη φετινή παρέλαση δεν παρουσιάστηκαν πύραυλοι όπως σε προηγούμενες στρατιωτικές παρελάσεις, αντιθέτως, υπήρξαν στρατιώτες και εργάτες με στολές βιοχημικού πολέμου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαιώνει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα της Ελισάβετ προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, την ώρα που το καθεστώς της Πονγιάνγκ συνεχίζει τις πυραυλικές δοκιμές παρά τις αντιδράσεις της διεθνής κοινότητας.

Το μήνυμα εστάλη εκ μέρους της βασίλισσας από το Γραφείο Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) «όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

«Αυτή είναι η συνήθης πρακτική για τις εθνικές εορτές ανά τον κόσμο», έσπευσε να διευκρινίσει ο εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ και πρόσθεσε: «Η Μεγαλειότητά της, σε όλες τις επαφές της με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ενεργεί με βάση τις συμβουλές του Γραφείου FCDO».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Home