Γιατί όλο και περισσότεροι Μεξικανοί αγοράζουν ψεύτικα κινητά;

Γιατί όλο και περισσότεροι Μεξικανοί αγοράζουν ψεύτικα κινητά;

Τι λέει νέα έρευνα

Μία νέα τάση έχει αρχίσει να δημιουργείται στο Μεξικό, όπου όλο και περισσότεροι πολίτες αποφασίζουν να αγοράσουν ψεύτικα κινητά τηλέφωνα ώστε να δώσουν αυτά σε περίπτωση ληστείας και να γλιτώσουν από τις επιθετικές διαθέσεις των ληστών.

Οι κίνδυνοι της ζωής στο Μεξικό είναι μεγάλοι. Σύμφωνα με νέα έρευνα, τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους σημειώθηκαν σχεδόν 70 καταγγελίες για βίαιες ληστείεςστην πρωτεύουσα της χώρας. Στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων θύματα ήταν πεζοί, ενώ οι υπόλοιποι ήταν επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς ή οδηγοί που περίμεναν σε κάποιο φανάρι.

Η συχνότητα αυτών των βίαιων περιστατικών έχει τρομοκρατήσει τους πολίτες, οι οποίοι πλέον βλέπουν τα ψεύτικα κινητά ως μέσο προστασίας.

Τα ψεύτικα κινητά κοστίζουν μεταξύ 300 και 500 μεξικανικών πέσος, δηλαδή 15 – 25 δολάρια, και είναι ακριβή αντίγραφα των αληθινών μοντέλων.

Ένας πωλητής τέτοιων κινητών είπε πως οι αγοραστές τους, σε περίπτωση που βρεθούν στο διάβα κάποιου ληστή, «θα ξέρουν ότι μπορούν να παραδώσουν το κινητό τους γρήγορα και οι ληστές δεν θα το καταλάβουν (σ.σ. ότι είναι ψεύτικο)»

Ωστόσο, ακόμη και αυτή η τακτική είναι επικίνδυνη καθώς αν ο ληστής αντιληφθεί ότι το κινητό είναι ψεύτικο τότε μπορεί να ξυλοκοπήσουν ή και να πυροβολήσουν το θύμα.

Home