Γιούνκερ: Είχα μια καλή συνάντηση με την Τερέζα Μέι για το Brexit

Γιούνκερ: Είχα μια καλή συνάντηση με την Τερέζα Μέι για το Brexit

Η δήλωση Γιούνκερ έρχεται λίγες ώρες, αφότου κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Μέι έθεσε την πιθανότητα παράτασης του Άρθρου 50

Με μία λιτή δήλωση, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες πως η συνάντησή του με την Τερέζα Μέι ήταν εποικοδομητική.

O πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι είχε μία «καλή και εποικοδομητική συνάντηση» με την πρωθυπουργό της Βρετανίας σχετικά με το Brexit, στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου.

Η δήλωση Γιούνκερ έρχεται λίγες ώρες, αφότου κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Μέι έθεσε την πιθανότητα παράτασης της ισχύος του Άρθρου 50 σε συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Προειδοποίηση Τουσκ

Χθες, πάντως, ο Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε την Τερέζα Μέι σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου ότι, οι « 27» πρέπει να ξέρουν με σαφήνεια ότι μια πρόταση για τη μελλοντική πορεία μπορεί να περάσει από την πλειοψηφία στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν επανεξετάσουν το θέμα κατά την προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 21-22 Μαρτίου. 

Η Τερέζα Μέι μετακίνησε μέχρι τις 12 Μαρτίου την ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας για το Brexit, που ήταν προγραμματισμένη για αυτήν την εβδομάδα, ελπίζοντας ότι έτσι θα έχει περισσότερο χρόνο για να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί το κείμενο στο οποίο κατέληξε έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, που όμως έχει απορριφθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών. Δείτε επίσης

Home