Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γκουτέρες: Παγκόσμια ντροπή η ανισότητα στα εμβόλια

Offsite Team -
02.11.2021

Γκουτέρες: Παγκόσμια ντροπή η ανισότητα στα εμβόλια

Thumbnail
Όσα ανέφερε στην ομιλία του στην Γλασκώβη

Για τα πέντε εκατομμύρια θανάτων από την COVID-19, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην ομιλία του στην Γλασκώβη, στην COP26, χθες Δευτέρα, σημειώνοντας ότι ενώ οι πλούσιες χώρες κυκλοφορούν τρίτες δόσεις του εμβολίου για την νόσο, μόνο περίπου το 5% των ανθρώπων στην Αφρική είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό είναι μια παγκόσμια ντροπή, τόνισε. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι θάνατοι που έχουν φτάσει τα πέντε εκατομμύρια, σημείωσε, θα πρέπει επίσης να αποτελούν σαφή προειδοποίηση ότι δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Εξακολουθούμε να βλέπουμε περισσότερους θανάτους, είπε ο κ. Γκουτέρες, υπερπλήρη νοσοκομεία και εξαντλημένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, με τον κίνδυνο να εξαπλωθούν νέες μεταλλάξεις οι οποίες να στοιχίσουν περισσότερες ζωές. Ταυτόχρονα, ανέφερε, παρατηρούνται κι άλλες επικίνδυνες απειλές που επιτρέπουν στην COVID-19 να ευδοκιμήσει, όπως η παραπληροφόρηση, η συσσώρευση εμβολίων, ο εθνικισμός των εμβολίων και η έλλειψη παγκόσμιας αλληλεγγύης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο ΓΓ προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να υποστηρίξουν πλήρως την Παγκόσμια Στρατηγική Εμβολιασμού την οποία ξεκίνησε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον περασμένο μήνα και είπε πως πρέπει να βάλουμε τα εμβόλια στην αγκαλιά του 40% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος αυτού του έτους και του 70% μέχρι τα μέσα του 2022.  

Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι η πανδημία έχει τελειώσει, καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν σε πολλά μέρη, είπε ο κ. Γκουτέρες, καταλήγοντας πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν και να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που πολεμούν αυτόν τον ιό καθημερινά, είναι να κάνουμε πραγματικότητα την ισότητα στα εμβόλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home