Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

H CIA αναζητεί Ρώσους πληροφοριοδότες–Οδηγίες προς αντιφρονούντες

Offsite Team -
04.05.2022

H CIA αναζητεί Ρώσους πληροφοριοδότες–Οδηγίες προς αντιφρονούντες

Οι οδηγίες προς... Ρώσους κατασκόπους

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να διανύει τον τρίτο μήνα, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών εξέδωσε οδηγίες προς τους Ρώσους αντιφρονούντες για παροχή πληροφοριών.

Σύμφωνα με την Washington Post, η CIA προσβλέπει στο διόλου ευκαταφρόνητο κύμα αντιδράσεων εντός της Ρωσίας κατά της εισβολής στην Ουκρανία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα η CIA δημοσίευσε αναλυτικές οδηγίες για το πώς ρώσοι πολίτες μπορούν κρυφά και εθελοντικά να προσφέρουν πληροφορίες χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένα μηνύματα μέσω της ιστοσελίδας της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι η συλλογή στοιχείων και ενδεχομένως η εξασφάλιση πρόσβασης σε ρωσικά κρατικά μυστικά από δυσαρεστημένους Ρώσους οι οποίοι προσπαθούν από την αρχή του πολέμου να έρθουν σε επαφή με τη CIA πράγμα που από μόνο του έχει σημαντικό ενδιαφέρον, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Για να διασφαλιστεί ότι οι επίδοξοι πληροφοριοδότες δεν θα συλληφθούν από τη ρωσική κρατική ασφάλεια, η CIA δημοσίευσε λεπτομερείς οδηγίες στη ρωσική γλώσσα σε τρεις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προγράμματος περιήγησης Internet Tor, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται στο διαδίκτυο ανώνυμα, καθώς και σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ή VPN.

Ανώνυμη πρόσβαση από συμβατική επικοινωνία

Τα βήματα που προτείνονται επιτρέπουν ανώνυμη και ασφαλέστερη πρόσβαση στη CIA από μια συμβατική επικοινωνία.

«Μη χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας στο σπίτι ή στο γραφείο για να έρθετε σε επαφή μαζί μας» προειδοποιεί ο οδηγός της CIA, ζητώντας από τους αντιφρονούντες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί της να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου (και όχι δωρεάν) σύστημα αναγνώρισης τοποθεσίας (VPN).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ζήτηση στη Ρωσία τον Μάρτιο για υπηρεσίες VPN αυξήθηκε κατά 2.692%, κυρίως λόγω της ρωσικής απαγόρευσης σε Facebook και Twitter.

Ενδεχομένως η σχετική προσπάθεια ασφαλούς επικοινωνίας συνιστά και σύσταση ενός δικτύου πληροφοριοδοτών που θα προσφέρει πρόσβαση ακόμη και στις ίδιες τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι η CIA αναζήτησε ασφαλή τρόπο επικοινωνίας από τη Ρωσία για εθελοντές πληροφοριοδότες δείχνει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι συνεργάτες, τονίζουν στην εφημερίδα βετεράνοι των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι νέες οδηγίες απευθύνονται σε «όσους αισθάνονται την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μας λόγω του άδικου πολέμου της ρωσικής κυβέρνησης» δήλωσε εκπρόσωπος της CIA σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Η παγκόσμια αποστολή μας απαιτεί τα άτομα να μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με ασφάλεια από οπουδήποτε».

Πηγή: in.gr

Home