Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χαμί Ακσόι: Αν επιδείξουν αυτό το θράσος θα απαντήσουμε

Offsite Team -
10.06.2019

Χαμί Ακσόι: Αν επιδείξουν αυτό το θράσος θα απαντήσουμε

Thumbnail
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι για την Ανατολική Μεσόγειο

«Στην περίπτωση που επιδείξουν αυτό το θράσος θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι σχολιάζοντας δημοσιεύματα για διεθνή εντάλματα του προσωπικού του Πορθητή. Αναφέρει ότι οι προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας με αυτές τις ‘μάταιες μεθόδους’ δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα και η Τουρκία θα συνεχίσει τις εργασίες της. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι παρακολουθούν στενά τα δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή και των διευθυντών των ξένων εταιρειών που συνεργάζονται με την κρατική εταιρεία πετρελαίου.

«Αν αληθεύει αυτή η απόφαση που ξεπερνάει τα όρια της ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ η οποία κινείται αγνοώντας τους Τ/Κ και σφετεριζόμενη τα δικαιώματά τους, για μας δεν θα έχει καμιά ισχύ. Στην περίπτωση που επιδείξουν αυτό το θράσος να μην έχει κανένας αμφιβολία ότι θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση», αναφέρει ο Χαμί Ακσόι. 

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο η λήψη μιας απόφασης με τέτοιο τρόπο, με μια λεγόμενη εθνική προνοητικότητα, για ένα θαλάσσιο πεδίο που δεν έχει οριοθετηθεί με βάση το διεθνές δίκαιο και που η ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’ ισχυρίζεται ότι της ανήκει».

«Γι αυτό τον λόγο θα ξεκινήσουμε κι εμείς τις τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες μαζί με τους αρμόδιους θεσμούς μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «οι προσπάθειες της ’Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’, με αυτές τις μάταιες μεθόδους, για τερματισμό των εργασιών στη δική μας υφαλοκρηπίδα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα όπως έχει σχεδιάσει τις εργασίες έρευνας/γεώτηρησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να προστατεύει τόσο τα δικαιώματά της στη δική της υφαλοκρηπίδα όσο και τα δικαιώματα των Τ/κ οι οποίοι είναι ίσοι συνέταιροι του νησιού», αναφέρει ο Χαμί Ακσόι. 

 

Home