Χάος στην Βηρυτό - Τα σενάρια για την τεράστια έκρηξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάος στην Βηρυτό - Τα σενάρια για την τεράστια έκρηξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ (Βίντεο)

Σκηνές χάους μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Βηρυτό. Βίντεο που ανήρτησαν χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που ακολούθησε των εκρήξεων. Εκρήξεις οι οποίες ταρακούνησαν και την Κύπρο, καθώς ο Λίβανος είναι περίπου στα 200 χιλιόμετρα απόσταση από την Κύπρο. 

ΧΑΡ

Η εκκωφαντική έκρηξη αναστάτωσε και την Κύπρο Από την έκρηξη υπάρχουν τραυματίες  και προκλήθηκαν φοβερές ζημιές. 

Δείτε ΕΔΩ LIVE όλες τις εξελίξεις

Tα σενάρια που κυκλοφορούν είναι ότι ακούστηκαν δυο εκρήξεις σε 15 λεπτά. Η πρώτη έκρηξη φάνηκε να επικεντρώνεται γύρω από το λιμάνι της Βηρυτού και προκάλεσε μεγάλη καταστροφή.

Η δεύτερη φαίνεται να είχε στόχο την κατοικία του πρώην Πρωθυπουργού Hariri. Παραλληλα, ακούστηκαν μικρότερες εκρήξεις κοντά σε σπίτια.

Σημαντικό αριθμό τραυματιών άφησε πίσω της η έκρηξη, σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, μεταδίδει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (National News Agency – NNA)

Το ΝΝΑ μεταδίδει ότι μια φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη στο λιμάνι, που οδήγησε σε τεράστιες εκρήξεις, συγκλονίζοντας την πρωτεύουσα κα τα προάστια.

Μεγάλες ζημιές και σημαντικός αριθμός τραυματιών είναι το αποτέλεσμα, προσθέτει, ενώ αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης, χωρίς να διευκρινίζει από πού ή ποιων.

Οι πρώτες αναφορές από το BBC κάνουν λόγο ότι η έκρηξη οργανώθηκε από την Χεζμπολάχ, αφού σήμερα τέσσερα μέλη της αναμενόταν να ακούσουν την απόφαση από το Δικαστήριο για την δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας Σαάντ Χαρίρι.

 

 

 

 

Home