Χεζμπολάχ: Δεν είχαμε αποθηκευμένα όπλα στο λιμάνι της Βηρυτού

Χεζμπολάχ: Δεν είχαμε αποθηκευμένα όπλα στο λιμάνι της Βηρυτού

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τη Χεζμπολάχ να είχε αποθηκευμένα όπλα στο λιμάνι της Βηρυτού, έδωσε ο επικεφαλής της.

Πληροφορίες που θέλουν τη Χεζμπολάχ να είχε αποθηκευμένα όπλα ή πυραύλους σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού είναι ψευδείς, δήλωσε ο αρχηγός του κινήματος Χασάν Νασράλα την Παρασκευή σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά ότι κάποια από τις ουσίες ή τους πυραύλους μας ήταν αποθηκευμένα στη Βηρυτό», δήλωσε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι οι απόπειρες σύνδεσης της Χεζμπολάχ με την έκρηξη είναι αβάσιμες.

Ο ηγέτης του κινήματος αντέκρουσε επίσης τα δημοσιεύματα ότι η Χεζμπολάχ ελέγχει το λιμάνι της Βηρυτού και απείλησε να στραφεί στη δικαιοσύνη προς όσους στοχεύουν να διχάσουν την κοινωνία του Λιβάνου διαδίδοντας ψευδείς φήμες για το συμβάν.

«Υπάρχουν προσπάθειες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση πολιτικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η παρούσα στιγμή δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για την επίλυση πολιτικών και διακομματικών σχέσεων», δήλωσε ο Νασράλα.

Αργά την Τρίτη, η ισχυρή έκρηξη έπληξε το λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, σκοτώνοντας πάνω από 150 άτομα και τραυματίζοντας περίπου 5.000 ακόμη, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, η έκρηξη προκλήθηκε από 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου, που κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές υπηρεσίες του λιμένα το 2014.

Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες.

Sputniknews.gr

 

Home