Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Αγία Σοφία γίνεται «προεκλογικό χαρτί» στα χέρια του Ερντογάν

Offsite Team -
23.03.2023

Η Αγία Σοφία γίνεται «προεκλογικό χαρτί» στα χέρια του Ερντογάν

Επικαλέστηκε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προκειμένου να δείξει την ανάπτυξη του τουρκικού κράτους

Την πρόοδο της Τουρκίας επί των ημερών του θέλησε να διαφημίσει προεκλογικά ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 14ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο «σουλτάνος» χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί για να δείξει την… ανάπτυξη της Τουρκίας.

«Που ήταν η χώρα που φτάσαμε. Δείτε την Αγία Σοφία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το όραμά μας είναι η κόκκινη μηλιά» σημείωσε.

«Όλο αναφέρω που ήταν η χώρα και που φτάσαμε. Εξηγώντας τα όσα κάναμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Εγώ σε κάποιους λέω «Αγία Σοφία», αυτοί καταλαβαίνουν… Όμως όταν λέω «Αγία Σοφία» κάποιοι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Εμείς προχωράμε μαζί με όσους καταλαβαίνουν όταν λέμε «Αγία Σοφία» και όταν λέμε «Καραμπάχ»» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η «κόκκινη μηλιά» και τα drones

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έχει αναπτύξει η Τουρκία.

«Κάποιες φορές αναφέρομαι στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο Akinci και σε άλλα μη επανδρωμένα. Ο κόσμος μας καταλαβαίνει αλλά κάποιοι μέχρι στιγμής δεν το καταλαβαίνουν. Αναφέρομαι στην «κόκκινη μηλιά» και δεν το καταλαβαίνουν. Η «κόκκινη μηλιά» είναι ένα όραμα. Το να φτάσεις σε αυτό το όραμα δεν είναι επίτευγμα το οποίο μπορεί να το πετύχει ο οποιασδήποτε» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: In.gr

Home