Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η άγνωστη περιπέτεια σε πτήση Αθήνα-Λονδίνο - Τι συνέβη

Offsite Team -
17.01.2020 - 09:19

Η άγνωστη περιπέτεια σε πτήση Αθήνα-Λονδίνο - Τι συνέβη

Thumbnail
Τα δεδομένα

Μια άγνωστη ιστορία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα στο Λονδίνο λίγο πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Χίθροου αποκάλυψε η Daily Mail.

Η πτήση είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» στις 2 Ιανουαρίου και τέσσερα μίλια πριν το αεροδρόμιο του Λονδίνου ο κυβερνήτης έστειλε σήμα «Mayday» στον πύργο ελέγχου ενημερώνοντας τους ότι έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου στο πιλοτήριο όταν ο συγκυβερνήτης του ένιωσε αδιαθεσία ενώ κρατούσε στα χέρια του το πηδάλιο του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό των «fume events», όταν δηλαδή το πιλοτήριο γεμίζει με οσμές που προκαλούν αδιαθεσία στους πιλότους, ενώ είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα της βρετανικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (ΑΙΙΒ).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Α320 της Britsh Airways είχε κριθεί ικανός να πιλοτάρει πριν την απογείωση από την Αθήνα. Όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησίασε στο Χίθροου ο συγκυβερνήτης παραπονέθηκε για έντονη αδιαθεσία.

grafima-dail

Πηγές μέσα από την βρετανική αεροπορική εταιρεία υποστήριξαν ότι συγκυβερνήτης λιποθύμησε, εκδοχή που διέψευσε κατηγορηματικά εκπρόσωπος της British Airways.

Μετά την αδιαθεσία του συγκυβερνήτη, το πηδάλιο ανέλαβε ο κυβερνήτης ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη τον πύργο ελέγχου του Χίθροου.

Δύο λεπτά μετά τον συναγερμό το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό για ό,τι συνέβη στο πιλοτήριο αλλά το αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος επί 48 ώρες προκειμένου να ελεγχθεί.

Τα λεγόμενα fume events μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο αν και ειδικοί σημειώνουν ότι οι βασικότερες αιτίες έχουν να κάνουν με κάποια διαρροή λαδιού.

Κατά το δημοσίευμα το 2019 αναφέρθηκαν συνολικά 300 fume events σε πτήσεις της British Airways ενώ οι έρευνες για 100 εξ αυτών έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Protothema.gr

 

Home