Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Η αποχώρηση από Χερσώνα δείχνει αδυναμία της ρωσικής επίθεσης»

Offsite Team -
10.11.2022

«Η αποχώρηση από Χερσώνα δείχνει αδυναμία της ρωσικής επίθεσης»

Η αποχώρηση από τη Χερσώνα δείχνει την αδυναμία της ρωσικής επίθεσης, συμφωνούν Σούνακ-Ζελένσκι

Μια αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα θα αναδείκνυε την ισχυρή πρόοδο των ουκρανικών δυνάμεων και θα ενίσχυε την αδυναμία της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης, συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί οι Ρίσι Σούνακ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Παρόλα αυτά, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας συμφώνησαν επίσης ότι είναι σωστό να συνεχίσει να επικρατεί προσοχή μέχρι η ουκρανική σημαία να υψωθεί στην πόλη.

Κατά την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Σούνακ εξήρε τη γενναιότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και επαναβεβαίωσε την ακλόνητη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική βρετανική στήριξη.

Χαρακτήρισε φρικτές τις ρωσικές επιθέσεις με drone κατά περιοχών αμάχων και επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίζει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια. Σε αυτή περιλαμβάνονται ακόμα 1.000 πύραυλοι εδάφους-αέρος και περισσότερα από 25.000 κομμάτια χειμερινής εξάρτυσης για στρατιώτες.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πώς η βρετανική στρατιωτική στήριξη προστατεύει ζωτικής σημασίας υποδομές και συμβάλλει σε ουκρανικές επιτυχίες επί του πεδίου της μάχης.

Ενόψει της συνόδου του G20 στο Μπαλί την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της συνέχισης της συντονισμένης διεθνούς στήριξης για την Ουκρανία.

Συμφώνησαν, τέλος, ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις της και να μην της επιτραπεί να μπλοκάρει κρίσιμα φορτία με ουκρανικά σιτηρά και λιπάσματα από το να φτάσουν στις διεθνείς αγορές.

ΚΥΠΕ

Home