Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Γερμανία κλείνει 4 ρωσικά προξενεία - Αντίποινα του Βερολίνου στη Μόσχα

Offsite Team -
01.06.2023

Η Γερμανία κλείνει 4 ρωσικά προξενεία - Αντίποινα του Βερολίνου στη Μόσχα

Το Βερολίνο ανακοίνωσε την Τετάρτη το κλείσιμο τεσσάρων από τα πέντε προξενεία της Ρωσίας στη Γερμανία. Μόνο η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και ένα προξενείο θα παραμείνουν ανοιχτά.

Πρόκειται για ένα μέτρο αντιποίνων αφού η Μόσχα πρόσφατα περιόρισε τον αριθμό των Γερμανών διπλωματών που επιτρέπεται να παραμείνουν στη Ρωσία σε 350.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Christofer Burger τόνισε ότι «η ρωσική κυβέρνηση έχει κάνει ένα βήμα με στόχο την κλιμάκωση της έντασης» και σημείωσε ότι αυτή η αδικαιολόγητη απόφαση ανάγκασε τη γερμανική κυβέρνηση να προβεί σε μεγάλες περικοπές στη Ρωσία.

Εν μέσω μιας διπλωματικής αντιπαράθεσης, η Γερμανία πρόκειται επίσης να μειώσει στο ελάχιστο τα ανοιχτά διπλωματικά γραφεία της στη Ρωσία. Το Βερολίνο πρόκειται να κλείσει τα προξενεία του στο Eκατερίνμπουργκ, το Νοβοσιμπίρσκ και το Καλίνινγκραντ έως τον Νοέμβριο. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο η πρεσβεία στη Μόσχα και το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη.

Η κίνηση αντανακλά ένα νέο χαμηλό επίπεδο στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

euronews.gr

Home