Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Κομισιόν ενέκρινε το έβδομο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Offsite Team -
11.11.2022

Η Κομισιόν ενέκρινε το έβδομο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Αναπτύχθηκε από τη Sanofi και την GSK

Η Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας στο εμβόλιο VidPrevtyn Beta ως αναμνηστική δόση. Το VidPrevtyn Beta είναι το πρωτεϊνικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από τη Sanofi και την GSK και πρόκειται για το έβδομο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εγκρίνεται στην ΕΕ. Η άδεια αυτή καλύπτει τη χρήση του εμβολίου ως αναμνηστικής δόσης για ενήλικες μετά τον αρχικό εμβολιασμό με άλλο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η άδεια κυκλοφορίας έρχεται σε συνέχεια της θετικής επιστημονικής σύστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), η οποία βασίζεται σε ενδελεχή αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου, και έχει εγκριθεί από τα κράτη μέλη. Η ποικιλομορφία των επιλογών όσον αφορά τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ουσιαστικής σημασίας για τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών. Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη διαπραγματεύθηκαν συμφωνία προαγοράς με τις Sanofi και GSK, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 και παρέχει στα κράτη μέλη της ΕΕ τη δυνατότητα να αγοράσουν έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, εφόσον το επιθυμούν.

Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα εμβόλια αυτά για δωρεές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Το χαρτοφυλάκιο της ΕΕ περιλαμβάνει πλέον επτά ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

SKAI

Home