Η Κύπρια που σκότωσε νύφη και πεθερά πρώτο θέμα στην Βρετανία

Η Κύπρια που σκότωσε νύφη και πεθερά πρώτο θέμα στην Βρετανία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ζωντανεύουν ξανά τα εγκλήματα που συγκλόνισαν Κύπρο και Βρετανία

Ένα ντοκιμαντέρ του BBC φέρνει ξανά στην επιφάνεια ένα έγκλημα του παρελθόντος, όταν η Κύπρια Στυλλού Χριστοφή δολοφόνησε την νύφη της και την πεθερά της που είχε ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί με απαγχονισμό στη Βρετανία. 

Συγκεκριμένα το εν λόγω ντοκιμαντέρ με τίτλο «Mystery and my Family» θα προβληθεί την Τρίτη (26/3).

Το όλο περιστατικό έρχεται μετά από τόσα χρόνια στην επιφάνεια, αφού τα εγγόνια της Στυλλού, εγείρουν θέμα για την μεταχείριση της γιαγιάς τους από την Βρετανική Δικαιοσύνη.

stilou

Η πρώτη δολοφονία της πεθεράς

Κύπρος 1925. Μια 25χρονη γυναίκα δολοφονεί την πεθερά της σε ένα μικρό χωριό. Με τη βοήθεια δύο γειτονισσών, οι οποίες κρατάνε τη γυναίκα ακινητοποιημένη, της βάζει στο στόμα ένα αναμμένο δαυλί με αποτέλεσμα η πεθερά της να βρει τραγικό θάνατο. 

Το δικαστήριο δεν βρήκε αρκετά στοιχεία, οπότε η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη. 

Η δολοφονία της νύφης

Λονδίνο, 29 Ιουλίου 1954: Η Στυλλού αρπάζει έναν δίσκο και χτυπάει με δύναμη τη Hella στο κεφάλι. Η γυναίκα πέφτει στο πάτωμα και τότε η Κύπρια τη στραγγαλίζει με ένα μαντήλι. Την έσφιξε στο λαιμό με τόση δύναμη που το μαντήλι έσκισε το δέρμα. Στη συνέχεια λούζει το πτώμα με παραφίνη και το πυρπολεί στο μπαλκόνι. Ο γείτονας John Young είδε τη φωτιά και έτρεξε να βοηθήσει, όμως αργότερα υποστήριξε ότι νόμιζε πως έκαιγε κούκλα βιτρίνας. Τελικά, οι γείτονες Burstoff είχαν το πτώμα της Hella στο έδαφος και από τα σημάδια στο λαιμό της κατάλαβαν ότι επρόκειτο για δολοφονία. Κάλεσαν την αστυνομία με τη Στυλλού να υποστηρίζει ότι η νύφη της είχε αυτοπυρποληθεί. 

Η Στυλλού κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία της νύφης της και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού. Στις 15 Δεκεμβρίου 1954 πέθανε στην αγχόνη της φυλακής σε ηλικία 53 ετών.

ntokimanter

Πληροφορίες από thecaller.gr

Home