Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Μέρκελ περνά τα γενέθλιά της στη Σύνοδο Κορυφής

Offsite Team -
17.07.2020

Η Μέρκελ περνά τα γενέθλιά της στη Σύνοδο Κορυφής

Thumbnail
Τα δώρα που της πήραν οι ηγέτες της ΕΕ

Εξήντα έξι χρονών γίνεται σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας περνά τα γενέθλια της στις Βρυξέλλες καθώς έτυχαν να συμπέσουν μαζί με την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, όπως είχε γίνει και το 2014.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Ωστόσο η καγκελάριος φαίνεται να μην σκέφτεται τόσο τα γενέθλιά της, αλλά το σχέδιο για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών από την κρίση της Covid-19.

 

Το δώρο του Μακρόν στη Μέρκελ

«Πηγαίνουμε όλοι στις συνομιλίες με πολύ σφρίγος, όμως πρέπει να πω πως οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολύ πολύ μεγάλες και έτσι δεν μπορώ να πω αν θα έχουμε ήδη από τώρα μια λύση» δήλωσε η Μέρκελ κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής.

«Περιμένω πολύ, πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε η καγκελάριος. 

Ωστόσο αν και η σύνοδος αναμένεται να είναι σκληρή, οι ηγέτες έκλεψαν λίγο χρόνο ώστε να δώσουν τα δώρα τους στην Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της  χάρισε φιάλες λευκού κρασιού Βουργουνδίας. 

Η Μέρκελ μάλιστα όπως φαίνεται από την φωτογραφία πήρε  δώρα και από άλλους ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ, ενώ φωτογραφήθηκε και με τον επίσης εορτάζοντα, Πορτογάλο πρωθυπουργό, Ατντόνιο Κόστα. 

Ο γάμος που έγινε μία μέρα νωρίτερα λόγω της Συνόδου

Πάντως τα γενέθλια της Μέρκελ δεν είναι η μοναδική προσωπική υπόθεση που πήγε πίσω εξαιτίας της Συνόδου.

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να τελέσει νωρίτερα τον γάμο της, την Τετάρτη, ενώ τον είχε προγραμματίσει για σήμερα, ώστε να μπορέσει να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη αυτή σύνοδο κορυφής.

«Ταξίδι του μέλιτος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες» σχολίασε χαριτολογώντας η Φρεντέρικσεν στο Twitter, αναρτώντας φωτογραφία της από το αεροπλάνο που τη μετέφερε στη βελγική πρωτεύουσα.

in.gr

Home