Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Η νέα εισβολή της Τουρκίας στην Συρία θα γίνει όταν έρθει η ώρα»

Offsite Team -
23.08.2022

«Η νέα εισβολή της Τουρκίας στην Συρία θα γίνει όταν έρθει η ώρα»

Τι δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ

Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι η νέα εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία «θα πραγματοποιηθεί όταν έρθει η ώρα».

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Χιουριέτ» γράφει ότι ο κ. Ακάρ ισχυρίστηκε ότι «είναι δικαίωμα της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις για την ασφάλεια της χώρας μας και των συνόρων μας με βάση το διεθνές δίκαιο και την αυτοάμυνα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα δήλωσε, επίσης, ότι, "κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο από την άποψη αυτή μέχρι σήμερα και θα το κάνουμε από εδώ και στο εξής. Οποιαδήποτε παρέμβαση είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνει όταν έρθει η ώρα και ο τόπος Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε. Ο στόχος της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι μόνο οι τρομοκράτες».

Ερωτηθείς αν θα ξεκινήσουν συνομιλίες με το συριακό καθεστώς, ο κ. Ακάρ απάντησε ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν και οι Υπουργοί έχουν κάνει δηλώσεις για το θέμα αυτό και δήλωσε ότι οι συνομιλίες είναι μια διαδικασία που εξαρτάται από τις συνθήκες».

Μιλώντας για τη διεθνή θέση της Τουρκίας, ο κ. Ακάρ υποστήριξε επίσης ότι, «όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, η Τουρκία πλέον πρωταγωνιστεί στο διεθνές σκηνικό. Η σφαίρα επιρροής και ενδιαφέροντος της Τουρκίας έχει διευρυνθεί. Η σφαίρα επιρροής της έχει γίνει η Ευρώπη, η Αφρική, η Ασία και η Μέση Ανατολή και η σφαίρα ενδιαφέροντος της έχει γίνει ολόκληρος ο κόσμος. Παράλληλα, τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αυξηθεί. Για το λόγο αυτό, όταν πραγματοποιούμε τις εργασίες μας, τις προετοιμασίες και τις προμήθειες, βλέπουμε τα πράγματα με αυτή την έννοια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ασκήσεις της Αιγύπτου με την Ελλάδα, ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι «το να έρθουμε μαζί σε μια άσκηση δεν σημαίνει ότι είμαστε σύμμαχοι σε όλα. Έχουμε επίσης πραγματοποιήσει δεκάδες ασκήσεις τον τελευταίο χρόνο. Τόσο εθνικές όσο και πολυεθνικές. Επομένως, οι ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Εάν οι συνομιλίες προχωρήσουν και οι σχέσεις φθάσουν σε ένα ορισμένο σημείο, μπορούμε επίσης να διεξάγουμε ασκήσεις με την Αίγυπτο στο μέλλον. Το σημαντικό είναι να προστατεύονται και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χωρών. Επιθυμία μας είναι οι χώρες της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά. Αυτό είναι το μήνυμά μας».

ΚΥΠΕ

Home