Η Ρομπέρτα Μετσόλα υποψήφια του ΕΛΚ για Πρόεδρος της Ευρωβουλής

Η Ρομπέρτα Μετσόλα υποψήφια του ΕΛΚ για Πρόεδρος της Ευρωβουλής

Υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά για να οικοδομήσει γέφυρες εντός του Κοινοβουλίου

Με 112 ψήφους υπέρ, σε ψηφοφορία που διεξήχθη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα η Μαλτέζα Ευρωβουλευτής Ρομπέρτα Μετσόλα θα είναι η επόμενη υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόκειται για την πρώτη φορά που υποψήφιος από το πιο μικρό κράτος μέλος της ΕΕ προτείνεται για ένα από τα ανώτατα αξιώματα των Θεσμών.

Παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσο ο υφιστάμενος Πρόεδρος του Σώματος Ντάβιντ Σασόλι, ο οποίος προέρχεται από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα επαναδιεκδικήσει το αξίωμα που κατέχει για τα υπόλοιπα 2,5 χρόνια.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Στρασβούργο.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία η κ. Μετσόλα ανέφερε ότι «με τιμά το γεγονός ότι μου δόθηκε μια ισχυρή εντολή από την Ομάδα του ΕΛΚ για να είμαι η υποψήφιά του για Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά για να οικοδομήσει γέφυρες εντός του Κοινοβουλίου «καθώς εργαζόμαστε μαζί για να προωθήσουμε σημαντικούς νομοθετικούς φακέλους και να φέρουμε την λήψη αποφάσεων πιο κοντά στους πολίτες του κάθε κράτους μέλους».

Ο επικεφαλής της Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε ότι η Ρομπέρτα Μετσόλα είναι ένα μέλος του κοινοβουλίου που απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού, είναι ιδιαίτερα προσηλωμένο και ικανό μέλος που έχει δείξει τις ηγετικές ικανότητές της πολλές φορές από τότε που έγινε Ευρωβουλευτής το 2013.

Ο κ. Βέμπερ επαναβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της Ομάδας του ΕΛΚ στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ των πολιτικών ομάδων στις 3 Ιουλίου 2019 ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα προέρχεται για το δεύτερο μισό της θητείας από τις τάξεις του ΕΛΚ.

«Όπως το ΕΛΚ σεβάστηκε τη συμφωνία το 2019 και ψήφισε υπέρ του Ντάβιντ Σασόλι χωρίς να προτείνει δικό του υποψήφιο, καλούμε τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες να τιμήσουν την συμφωνία στο ίδιο πνεύμα πιστής συνεργασίας», είπε.

Η εκλογή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home