Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Ρωσία επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά

Offsite Team -
02.11.2022 - 12:57

Η Ρωσία επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα

Επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά η Μόσχα, μετά από τη διεθνή καταδίκη και τους φόβους που εκφράστηκαν για παγκόσμια επισιτιστική κρίση. 

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν αρχικάτην είδηση χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο ο τουρκικός Τύπος ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του και του αποκάλυψε πως η συμφωνία «θα συνεχιστεί όπως και παλαιότερα» από την Τετάρτη.

Στη συνέχεια, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η Ρωσία θεωρεί ότι οι διαβεβαιώσεις που έχει λάβει προσώρας είναι επαρκείς και επανεκκινεί την υλοποίηση της συμφωνίας».

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος την Τετάρτη, η συμφωνία προβλέπει να έχουν προτεραιότητα οι αποστολές σιτηρών στα αφρικανικά κράτη, μεταξύ των οποίων η Σομαλία, το Τζιμπουτί και το Σουδάν.

Και αυτό γιατί το Κρεμλίνο φέρεται να ανησυχεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των σιτηρών καταλήγει τελικώς σε πλουσιότερα κράτη.

Η Ρωσία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι δεν θα συμμετάσχει στη συμφωνία για τα σιτηρά πλέον, εμφανώς εκνευρισμένη μετά από επίθεση με drone εναντίον του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα.

CNN

Home