Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η στιγμή που έπεσαν τα συντρίμμια του κινέζικου πύραυλου (VID)

Offsite Team -
31.07.2022

Η στιγμή που έπεσαν τα συντρίμμια του κινέζικου πύραυλου (VID)

Βίντεο που φέρεται να δείχνει τα συντρίμμια του πυραύλου κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο κινεζικός πύραυλος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B έκαναν μια πύρινη επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Νοτιοανατολική Ασία το Σάββατο και έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό.

>>> Διαβάστε επίσης: Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε τελικά ο κινεζικός πύραυλος

Tα συντρίμμια εισήλθαν στην ατμόσφαιρα περίπου στις 19:45 (ώρα Ελλάδας).

Η ανακοίνωση της NASA για τα συντρίμμια του κινεζικού πύραυλου

Ο επικεφαλής της NASA Bill Nelson δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση το Σάββατο σχετικά με τα συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B: 

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) δεν μοιράστηκε συγκεκριμένες πληροφορίες τροχιάς καθώς ο πύραυλός της Long March 5B έπεσε πίσω στη Γη».

 

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

«Όλες οι χώρες που ταξιδεύουν στο διάστημα θα πρέπει να ακολουθούν τις καθιερωμένες βέλτιστες πρακτικές και να κάνουν το κομμάτι τους για να μοιραστούν αυτό το είδος πληροφοριών εκ των προτέρων για να επιτρέψουν αξιόπιστες προβλέψεις πιθανού κινδύνου πρόσκρουσης συντριμμιών, ειδικά για βαρέα οχήματα, όπως το Long March 5B, που ενέχουν σημαντικό κίνδυνο απώλειας ζωής και περιουσίας. Κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο για την υπεύθυνη χρήση του διαστήματος και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων εδώ στη Γη».

Σε συναγερμό τέθηκαν πολλές χώρες για την πρόσκρουση του πυραύλου

Η πιθανότητα, όσο μικρή κι αν ήταν, ότι τα συντρίμμια από τον πύραυλο θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό είχε οδηγήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν την τροχιά του για μέρες.

Ανακοινώσεις από διάφορους φορείς ανά τον κόσμο είχαν εκτιμήσει την τροχιά που θα ακολουθήσει ο πύραυλος και είχαν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πού αναμενόταν να πέσουν τα συντρίμμια. Μάλιστα, μεταξύ των χωρών στις οποίες σήμανε συναγερμός ήταν και η Ελλάδα, αν και νωρίτερα το Σάββατο τα νεότερα δεδομένα έδειξαν ότι η χώρα μας δεν κινδύνευε τελικά από τα κομμάτια του κινεζικού πυραύλου.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει τα συντρίμμια του πυραύλου κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Άνθρωποι στο Sarawak, μια επαρχία της Μαλαισίας στο νησί Βόρνεο, ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είδαν τα συντρίμμια του πυραύλου να πέφτουν και ανέβασαν βίντεο, που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι δείχνουν πράγματι τα κομμάτια του πυραύλου.

Δείτε βίντεο που ανέβασαν χρήστες του Twitter στη Μαλαισία:

Πηγή: Iefimerida.gr

Home