Η Τουρκία ανακοίνωσε εξαιρετικά σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό

Η Τουρκία ανακοίνωσε εξαιρετικά σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός - Τουρκία: Σε καραντίνα Κωνσταντινούπολη και άλλες 31 επαρχίες με εντολή Ερντογάν

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Παρασκευή μια σειρά από εξαιρετικά σκληρά μέτρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μιας πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του προς τους πολίτες ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε πολίτες κάτω των 20 ετών, εκτός κι αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Παράλληλα, απαγόρεψε για 15 ημέρες την κυκλοφορία των οχημάτων σε συνολικά 31 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης, την πόλη όπου κατοικεί το 1/5 του πληθυσμού της χώρας καθώς και αστικών κέντρων, όπως η Άγκυρα, η Σμύρνη, η Προύσα και τα Άδανα.

«Η χρήση προστατευτικής μάσκας σε περιοχές με συνωστισμό, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών καταστημάτων, καθίσταται υποχρεωτική», δήλωσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, σε εξωτερικούς χώρους, όλοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρία  βήματα απόσταση μεταξύ τους.

69 νεκροί μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο  ο αριθμός των θυμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία παρουσίασε νέα αύξηση, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες, 69 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 425. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά έγιναν 16.160 διαγνωστικά τεστ και διαπιστώθηκαν 2.786 κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 20.921, από την αρχή της εκδήλωσης της επιδημίας στις 11 Μαρτίου. 69 αποθεραπεύτηκαν.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι σε 25 πόλεις της Τουρκίας δεν υπάρχουν νεκροί ενώ σε 56 πόλεις χάθηκαν ζωές λόγω κορωνοϊού. Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα είναι 12.231, στη Σμύρνη 1.015, στην Άγκυρα 860, στο Ικόνιο 601 και στο Κοτζάελι 500.

cnn.gr 

Home