Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Τουρκία αναπτύσσει την χωρητικότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου

Offsite Team -
26.07.2022 - 11:48

Η Τουρκία αναπτύσσει την χωρητικότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου

Η Τουρκία προχωρά στην ανάπτυξη της χωρητικότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου. Με την ολοκλήρωση ενός νέου έργου στην Ανατολική Θράκη, η Τουρκία θα έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει 4,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αέριου. 

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Σύμφωνα με την «Γιενί Σαφάκ», ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στην υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου της Σηλυβριάς. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου της Τουρκίας που ανήκει στην εταιρεία Pipelines and Petroleum Transport Inc. (BOTAŞ).

Ο κ. Ντονμέζ κατά την επίσκεψη του έλαβε πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου της εγκατάστασης.

Επί του παρόντος, ανέφερε, «η υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου της Σηλυβριάς έχει αποθηκευτικό όγκο 3,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Με τα έργα που θα πραγματοποιήσουμε, θα αυξήσουμε τη χωρητικότητα εδώ στα 4,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Θα αυξήσουμε επίσης τη δυναμικότητα παραγωγής από 28 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σε 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως».

Πρόσθεσε ότι «όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες μας, η εγκατάσταση αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση στην Ευρώπη στον τομέα της».

Ο κ. Ντονμέζ είπε ότι στο πλαίσιο των εργασιών έχουν πραγματοποιηθεί 18 γεωτρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες πραγματοποιούνται στη θάλασσα. «Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Στόχος μας είναι να θέσουμε σε λειτουργία αυτό το μέρος εντός του τρέχοντος έτους», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες συνεχίζονται στην υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στη λίμνη Τουζ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αύξηση της ικανότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου της Τουρκίας.  «Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε εκεί αποθηκευτικό χώρο 1,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Τα έργα εκεί θα ολοκληρωθούν εντός 1,5-2 ετών. Η χωρητικότητά μας εκεί θα φτάσει τα 5,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

Home