Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιατρική χείρα βοηθείας στη Σουηδία από Φινλανδία και Νορβηγία

Offsite Team -
14.12.2020 - 11:35

Ιατρική χείρα βοηθείας στη Σουηδία από Φινλανδία και Νορβηγία

Thumbnail

Η Φινλανδία και η Νορβηγία είναι έτοιμες να παράσχουν ιατρική βοήθεια στη Σουηδία, καθώς ο γείτονας τους είναι αντιμέτωπος με ένα δριμύ δεύτερο πανδημικό κύμα που έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας στα όρια του.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Σουηδία δεν έχει ακόμα υποβάλει επίσημα αίτημα για βοήθεια από το εξωτερικό αλλά οι αρχές στη Στοκχόλμη έχουν ζητήσει στήριξη από τον στρατό της χώρας και θα μπορούσαν να λάβουν βοήθεια από τις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο.

Το 99% των μονάδων εντατικής θεραπείας στη Στοκχόλμη είναι κατειλημμένο.

«Δεν έχουμε λάβει επίσημο αίτημα για βοήθεια, αλλά αξιολογούμε σε καθημερινή βάση την κατάσταση στα νοσοκομεία και είμαστε, φυσικά, έτοιμοι να βοηθήσουμε τη Σουηδία αν μπορούμε» ανέφερε στην εφημερίδα Svenska Dagbladet η Κίρσι Βαρχίλα, γενική γραμματέας του φινλανδικού υπουργείου κοινωνικών υποθέσεων και υγείας.

Η ομόλογός της στη Νορβηγία, η Μαρία Γιάρμαν Μπγιέρκε, δήλωσε στο κρατικό κανάλι NRK ότι οι σκανδιναβικές χώρες έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας η οποία επιτρέπει την άμεση αποστολή ιατρικής βοήθειας.

Η Σουηδία έχει καταγράψει 1.400 θανάτους από κορωνοϊό τον περασμένο μήνα έναντι 100 περίπου στη Νορβηγία και 80 στη Φινλανδία.

euro2day.gr

Home