Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΗΠΑ: Το DNA «έδειξε» τον δολοφόνο 50 χρόνια μετά

Επιμέλεια Δημήτρης Χατζηιωσήφ -
21.11.2018

ΗΠΑ: Το DNA «έδειξε» τον δολοφόνο 50 χρόνια μετά

Thumbnail
Τη διαλεύκανση υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας, σχεδόν 50 χρόνια μετά, ανακοίνωσαν οι αρχές της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ

Οι ερευνητές μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν έναν κατά συρροή βιαστή, τον Sumpter,  με τη δολοφονία της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Jane Britton, πίσω στο 1969, συνδέοντας στοιχεία DNA του δολοφόνου με του αδελφού του, στον ιστότοπο Ancestry.com.

Σε δηλώσεις του ο Εισαγγελέας Marian Ryan, δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι το μυστήριο του ποιος σκότωσε την Jane Britton έχει επιλυθεί.

Το DNA του αδελφού του δολοφόνου, ο οποίος πέθανε το 2001 σε ηλικία 54 ετών από καρκίνο, συνδέθηκε με αυτό του δολοφόνου της Britton, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και το FBI μέσα από το αρχείο DNA που κατέχει.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αδελφός του Sumpter ήταν συνεργάσιμος και προσφέρθηκε να δώσει δείγμα DNA για να επιβεβαιωθεί οριστικά το γεγονός. 

BITTON

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας, το έργο των αρχών ήταν δύσκολο καθώς δεν υπήρχε οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο δολοφόνος και η Britton είχαν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους, εκτός του γεγονότος ότι ο δολοφόνος εργαζόταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το διαμέρισμα της φοιτήτριας. 

Πρόσθεσε επίσης, πως το έργο τους ήταν ακόμη πιο δύσκολο καθώς το DNA δεν ήταν ευρέως γνωστό στη Μασαχουσέτη μέχρι πριν από περίπου 27 χρόνια.

Η Britton, ήταν 23χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, όταν βρέθηκε νεκρή από τον σύντροφό της, στο διαμέρισμά της στο Κέμπριτζ, όταν αυτός την αναζήτησε αφού δεν παρουσιάστηκε σε εξέταση του πανεπιστημίου.

Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι η Britton βιάστηκε και χτυπήθηκε πολλές φορές από ένα σκληρό αντικείμενο. 

Οι ερευνητές αισθάνονται βέβαιοι ότι ο Sumpter μπήκε στο διαμέρισμα από ένα παράθυρο και επιτέθηκε στην Britton λίγο μετά την επιστροφή της στο σπίτι από βραδινή έξοδο. 

BITTON

Ο Sumpter καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 1975 και πέθανε περίπου ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της ποινής του. Οι αρχές, μετά τον θάνατό του, ταυτοποίησαν ακόμη τέσσερις βιασμούς, δύο εκ των οποίων κατέληξαν σε δολοφονία, για τα οποία ευθύνεται ο Sumpter.

Η δολοφονία της Britton, αποτελεί την παλαιότερη υπόθεση που διαλευκάνθηκε από τις αρχές της Μασαχουσέτης.

Home