ΗΠΑ: Οι προβλέψεις για 60 χιλ. θανάτους αποδεικνύονται απατηλές

ΗΠΑ: Οι προβλέψεις για 60 χιλ. θανάτους αποδεικνύονται απατηλές

Επίσημα καταγράφονται 930.000 κρούσματα

Πλησιάζουν τις 53.000 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, όπου επίσημα καταγράφονται 930.000 κρούσματα. Καθώς πλέον στους θανάτους οι πολιτείες έχουν αρχίσει να προσθέτουν και άτομα που πέθαναν έχοντας όλα τα συμπτώματα της ασθένειας, αλλά χωρίς να έχουν κάνει το τεστ, ή να τους έγινε νεκροψία, κινούμενοι με ρυθμό 2 χιλιάδων ατόμων την ημέρα, οι θάνατοι αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ξεπεράσουν την αισιόδοξη αναθεωρημένη πρόβλεψη της 9ης Απριλίου, ότι αντί για 100.000-240.000 θανάτους, θα είχαμε 60 χιλιάδες.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Οι εκτιμήσεις στηρίχθηκαν σε μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και σύμφωνα με ανάλυση του Politico, φαίνεται ότι υπολόγιζαν ότι η καμπύλη της ασθένειας στις ΗΠΑ  θα ακολουθούσε την ίδια πορεία με την Κίνα και την Ιταλία.

Δεν είναι γνωστή η νεότερη πρόβλεψη του Ινστιτούτου, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν σημειωθεί 52.843 θάνατοι στις ΗΠΑ, με τους ασθενείς σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση πάνω από 15.000. Στη Νέα Υόρκη 437 άτομα έχασαν την ζωή τους, έναντι 422 την Παρασκευή.

‘Είμαστε εκεί που ήμασταν πριν 21 μέρες», είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, για να δείξει την βραδεία κάμψη της καμπύλης της ασθένειας. Η πολιτεία ρίχνει όλο το βάρος στην αύξηση των τεστ στον πληθυσμό, ιδίως σε όσους εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, από τις 20.000 που είναι σήμερα στις 40 χιλιάδες. Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει σε 5.000 φαρμακεία να  κάνουν τέστ.  

Στο τομέα της χρησιμοποίησης ήδη γνωστών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ασθένειας, τα αποτελέσματα των ερευνών δεν δείχνουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, ή το δείγμα είναι πολύ μικρό. Μέχρι στιγμής η μόνη θεραπεία που δημιουργεί ελπίδες φαίνεται να είναι η χορήγηση πλάσματος αίματος ατόμου που έχει περάσει την ασθένεια και έχει αντισώματα.  

Όσο για τις συνταγές του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την κατακραυγή είπε πως απλά απαντούσε σαρκαστικά σε μια σαρκαστική ερώτηση δημοσιογράφου, κλείνοντας το κεφάλαιο των ενέσεων με απολυμαντικό.

ΚΥΠΕ

Home