Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΗΠΑ/Αυστραλία εντείνουν συνεργασία στη διάθεση των εμβολίων

Offsite Team -
17.09.2021 - 09:12

ΗΠΑ/Αυστραλία εντείνουν συνεργασία στη διάθεση των εμβολίων

Πρώτο σκέλος της σύμπραξης για την υγεία αποτελεί η υποστήριξη προμήθειας και παράδοσης του εμβολίου για τον Covid-19.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία σε μια προσπάθεια συνεργασίας για την στήριξη του τομέα της υγείας και της διάθεσης των εμβολίου κατά του ιού, κυρίως στη περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού και ενώ το παγκόσμιο ταλανίζει ακόμη ο COVID-19 και οι παραλλαγές του, κατέληξαν σε διμερή συνεργασία, την AUSMIN 2021. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης "Quad Vaccine Partnership", που ξεκίνησε από τους ηγέτες της Quad (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία και Ινδία) τον Μάρτιο του 2021.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρώτο σκέλος της σύμπραξης για την υγεία αποτελεί η υποστήριξη προμήθειας και παράδοσης του εμβολίου για τον Covid-19. Η κοινή χρήση ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων υπό την μορφή δωρεάς στις αναπτυσσόμενες χώρες της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού, η υποστήριξη στην κυκλοφορία των εμβολίων συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για προγραμματισμό, η εκπαίδευση, η αποθήκευση σε ψυγεία, η διανομή, ο συντονισμός της διάθεσης του εμβολίου και της παράδοσης, τόσο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας όσο και από κοινού με άλλα κράτη όπως η Ιαπωνία, η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νέα Ζηλανδία και μέσω του μηχανισμού COVAX, όπως και στήριξη της "Quad Vaccine", αποτελούν κομμάτια αυτού του σκέλους.

Δεύτερο σκέλος αποτελεί η στήριξη της έρευνας κατά του ιού και ακολουθεί η επιτόπια επιδημιολογική εκπαίδευση σε κρατικό και επιστημονικό επίπεδο, καθώς και η ουσιαστική συνεργασία στον τομέα της υγείας όπου θα υπάρχει κοινή έρευνα και επιτήρηση ιών, νέων και παλαιότερων όπως η γρίπη και η πολιομυελίτιδα. Άξονα της συμφωνίας αποτελεί και η ενίσχυση του κοινού σχεδιασμού του μηχανισμού ασφάλειας της υγείας, όπου μπορεί να υπάρξει κοινός συντονισμός πολιτικών για την ενίσχυση της έρευνας, της ανάπτυξης, της παραγωγής, των ρυθμιστικών διαδικασιών και των δυνατοτήτων διανομής φαρμάκων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και είναι κρίσιμα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της δημόσιας υγείας.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι Κυβερνήσεις των δυο κρατών προσβλέπουν στην επέκταση της διμερούς συνεργασίας τους για την ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας υγείας του Ινδο-Ειρηνικού, μέσω κοινών και συντονισμένων δραστηριοτήτων, εταιρικών σχέσεων. Αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει επίσης να βασιστούν σε ένα εκτεταμένο και διευρυμένο διάλογο για την ενίσχυση και τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου μηχανισμού και των πολιτικών για την υγεία, ανέφεραν στη δήλωση τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home